Університет увійшов до оновленого складу Українсько-польського форуму партнерства

Ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан взяв участь у засіданні VI сесії Українсько-польського форуму партнерства, яка відбулася 15 березня у Варшаві (Республіка Польща).

Відкрили засідання Українсько-польського форуму партнерства міністр закордонних справ Павло Клімкін разом зі своїм польським колегою Вітольдом Ващиковським. Також участь у засіданні взяли директор Східноєвропейських студій Варшавського університету, професор Ян Маліцький, який очолює польську частину форуму та керівник української частини – відомий журналіст Віталій Портніков, науковці, провідні експерти й громадські діячі України та Польщі.

На думку глав зовнішньополітичних відомств України та Польщі, форум стане ефективною площадкою для формування нових ідей і стратегій розвитку стратегічного партнерства між нашими державами. Основне завдання учасників форуму – сприяти підтриманню позитивної динаміки і конструктиву в українсько-польському діалозі, шукати і примножувати те, що єднає, а не ділить наші народи.

Виступаючи перед учасниками форуму, міністр Павло Клімкін зазначив: «Ми маємо щиро і натхненно продовжувати процес примирення. Але нам слід уникати надмірної політизації трагічних сторінок історії. Не можемо допустити того, щоб чутливі сторінки спільного історичного минулого використовувалися деструктивними силами для досягнення політичної мети чи вели до погіршення двосторонніх відносин».

До слова лист із пропозицією провести наступне засідання Українсько-польського форуму партнерства на базі Східноєвропейського національного університету було надіслано голові української частини Українсько-польського форуму партнерства Віталію Портнікову.

Довідково: Українсько-польський форум партнерства діє під патронатом міністрів закордонних справ України та Республіки Польща з 2011 року. Останнє засідання у старому складі відбулося 27 лютого 2013 року у Варшаві.