Університети Коїмбрської групи запрошують дослідників з країн Європейського сусідства до участі у короткострокових програмах для науковців

Університети Коїмбрської групи пропонують короткострокові візити молодим дослідникам з вищих навчальних закладів країн Європейського сусідства, зокрема й України. Основна мета цієї стипендійної програми – надати можливість науковцям проводити дослідження, в яких вони вже беруть участь у рідних навчальних закладах. Це також дає їм можливість встановити наукові та дослідницькі контакти. Університети Коїмбрської групи, які задіяні у цій програмі, фінансують стипендії. Водночас за адміністративний менеджмент заявок відповідає офіс Коїмбрської групи.

В цьогорічній стипендійній програмі беруть участь такі університети Коїмбрської групи:

  • Будапештський університет імені Лоранда Етвеша (Угорщина)
  • Гранадський університет (Іспанія)
  • Ґрацький університет імені Карла і Франца (Австрія)
  • Гайдельберзький університет Рупрехта-Карла (Німеччина)
  • Ясський університет ім. А. Й. Кузи (Румунія)
  • Левенський католицький університет (Бельгія)
  • Падуанський університет (Італія)
  • Університет Пуатьє (Франція)
  • Саламанкський університет (Іспанія)

Апліканти повинні відповідати таким критеріям:

  • дата народження: не раніше 1 січня 1984 року.
  • бути дійсними співробітниками університету або вищого навчального закладу еквівалентного рівня акредитації, розташованого в одній з перерахованих вище країн і мати постдокторський або еквівалентний рівень; щоправда, деякі навчальні установи можуть надавати можливості для докторантів.

Процедура подачі заявки

Кандидати можуть подавати заявку лише в один університет. Кілька заявок від одного апліканта не вважатимуться дійсними. Цього, 2019 року, тільки перелічені університети беруть участь у стипендіальній програмі Коїмбрської групи. Заявники повинні зареєструватися он-лайн до 31 березня 2019 року опівночі (за Брюссельським часом) на сайті Коїмбрської групи.

Очікується, що на цьому етапі апліканти не надаватимуть жодних документів, однак університети можуть попросити зробити це пізніше. Кандидати повинні вказати ім’я та контактні дані академічного керівника в університеті (сторони, яка приймає). Учасник відбору також має надати підтвердження (лист або електронний лист) від керівника, де чітко зазначено, що він/вона готовий (а) контролювати роботу кандидата під час дослідження в університеті Коїмбрської групи. Цей лист слід завантажити в аплікаційну форму. Заявки, які не відповідають цій вимозі, не будуть розглянуті.

Під час подання заявки на стипендію Коїмбрської групи кандидат має дати дозвіл на використання персональних даних Коїмбрською групою (ПІБ, академічна інформація) для обробки інформації у зв’язку з наданням стипендій Коїмбрської групи.

Інформацію потрібно надавати англійською мовою. Офіс Коїмбрської групи індивідуально повідомить про отримання кожної аплікації. Протягом двох тижнів після подання онлайн-заявки Ви повинні отримати електронного листа від офісу Коїмбрської групи, який підтверджує, чи була Ваша заявка отримана чи ні. Однак це буде лише підтвердження отримання Вашої заявки. Якщо ви не отримали такого листа, це означає, що ваша заявка не була правильно надіслана або виникла технічна проблема. У цьому випадку, будь ласка, зв’яжіться з info@coimbra-group.euне пізніше 15 квітня 2019 року.

Процедура відбору

Офіс Коїмбрської групи здійснюватиме адміністративну перевірку заявок, щоб вибрати кандидатів, які відповідають критеріям програми. Університети, які прийматимуть стипендіатів, здійснюватимуть відбір кандидатів. Коли відбір буде узгоджено, університет – сторона, яка прийматиме учасника, може надіслати запрошення безпосередньо успішному апліканту. Офіс Коїмбрської групи зв’яжеться з усіма кандидатами та поінформує їх про результати відбору. Успішні заявники, які в цей час працюють в університеті, несуть відповідальність за те, щоб їхні установи надавали їм відпустку для проведення запропонованого візиту.

КІНЦЕВА ДАТА ПОДАННЯ ЗАЯВКИ: 31 березня 2019 року

Детальніша інформація тут

За інформацією
Представництва Європейського Союзу в Україні