Семінар в рамках проєкту «FaBoTo – Facilitating the use of Bologna tools for higher education institutions and quality assurance organisations»

Національний Еразмус+ офіс в Україні, Національна команда експертів з реформування вищої освіти (проєкт ЄС), Інститут лідерства, інновацій та розвитку запрошують вітчизняні заклади вищої освіти взяти участь в українсько-голландському семінарі, присвяченому міжнародній академічній мобільності. Захід планується в рамках проєкту «FaBoTo – Facilitating the use of Bologna tools for higher education institutions and quality assurance organisations».

(http://www.erasmusplus.nl/sites/default/files/assets/ho/faboto/Factsheet%20Faboto.pdf) за участі Національного агенства Еразмус+ Нідерландів, Національної команди Болонських експертів Нідерландів та представників голландських університетів.

Мета семінару:

  • поширення успішного досвіду Нідерландів у впровадженні інструментів Болонського процесу (ЄКТС, підготовки каталогу освітніх програм, визнання результатів навчання тощо);
  • надання колегіальної підтримки українським університетам у реалізації проектів міжнародної кредитної мобільності Програми Еразмус+ (КА107);
  • посилення співпраці між українськими та голландськими ЗВО.

Щоб зробити семінар максимально ефективним і адресно відповісти на запити українських колег, проєктна команда ухвалила рішення провести опитування серед українських університетів щодо реалізації проєктів з міжнародної академічної мобільності. За результатами опитування буде складено програму семінару та підготовлено презентації.

Ми запрошуємо зацікавлених колег – викладачів, науковців, адміністративний персонал, залучений до інтернаціоналізації та міжнародного співробітництва – заповнити онлайнову анкету за посиланням http://ru.surveymonkey.com/r/Q6T6L5R, чим підтвердити свій інтерес до цього заходу і готовність взяти у ньому участь. Анкета буде активна з 14.09.20 до 06.10.20.

Зважаючи на епідеміологічну ситуацію в Україні та світі, наразі невідомо, чи пройде семінар у режимі онлайн чи група експертів з Нідерландів відвідає Україну (ми, звичайно, сподіваємось на другий варіант).  Незалежно від формату заходу (онлайн чи face-to-face), ми забезпечимо його онлайн трансляцію для зацікавлених учасників.

За додатковою інформацією звертайтесь до:

Олени Литовченко, адміністратора  проєкту в Україні

Пошта: ihed_training@ukr.net

Координатор проєкту – Міністерство освіти, культури і науки Нідерландів; партнери: Національне агенство Еразмус+ Нідерландів, Nederlands- Vlaamse Accreditatie Organisatie, Національна команда Болонських експертів Нідерландів, Німецька служба академічних обмінів, Інститут лідерства, інновацій та розвитку, UNI.GE, Центр студій професійно-технічної освіти, STICHTING NUFFIC.

Проєкт триватиме до 15.05.2021, бюджет 317,829 євро

Очікувані результату проєкту:

  • поширення кращого досвіду ЗВО Нідерландів щодо впровадження інструментів Болонського процесу, надання колегіальної підтримки країнам-членам програми та країнам-партнерам;
  • розширення мережі Болонських експертів та посилення їх ролі у впровадженні реформ вищої освіти в ЄПВО;
  • посилення співпраці різних груп стейкголдерів вищої освіти у Нідерландах, Німеччині, Україні та інших країнах-партнерах.

Інформація про проєкт FaBoTo+: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/607073-EPP-1-2018-1-NL-EPPKA3-BOLOGNA

http://ilid.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=327%3A-170619-&catid=30%3Aactive-projects&ltemid=25&lang=uk