Стипендії на навчання та стажування від Міністерства освіти Словацької Республіки

Відповідно до програми співробітництва між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти Словацької Республіки, словацькою стороною надаються стипендії на навчання та стажування громадян України в закладах вищої освіти Словацької Республіки. У 2021-2022 навчальному році передбачено такі квоти:

  • до 5 студентів на часткове навчання до закладів вищої освіти (термін: до 10 місяців);
  • до 5 стажистів та докторантів/аспірантів з метою викладання лекцій або науково-дослідницьких робіт для викладачів ЗВО або дослідників (термін: до 10 місяців);
  • 5 осіб для участі в літній школі з вивчення словацької мови та культури в серпні 2020 року (Stadia Academeca Slovaca).

У разі потреби можлива мовна підготовка як складова частина навчання.

Словацька Республіка забезпечить українським громадянам:

  • безкоштовне навчання;
  • виплату стипендії в розмірах, встановлених для іноземних студентів і докторантів/аспірантів у Словацькій Республіці;
  • проживання в студентських гуртожитках.

Ви можете подати заявку до 01.04.2021 року.

Зауважуємо, що з огляду на ситуацію щодо поширення COVID-19 Міністерство освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки запровадило нові заходи, що стосуються виплат стипендій в рамках надзвичайної ситуації. У разі зміни очної (стаціонарної) форми навчання на дистанційну протягом академічного року у зв’язку з надзвичайною ситуацією стипендія надається у розмірі 50% від загальної місячної виплати.

Детальну інформацію про перелік необхідних документів та умови участі у стипендійній програмі, а також форма заявки для кандидатів розміщена на сайті Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки. https://www.minedu.sk/scholarships-offered-within-the-framework-of-bilateral-programs-of-cooperation-for-20212022/https://mon.gov.ua/ua/news/slovacka-respublika-nadaye-stipendiyi-na-navchannya-ta-stazhuvannya-gromadyan-ukrayini