СПІВРОБІТНИК ВІДДІЛУ КУЛЬТУРИ ПОСОЛЬСТВА ЛІВІЇ В УКРАЇНІ ОМАР МОХАМЕД АЛІ АДРІС ПРО ПЕРЕВАГИ НАВЧАННЯ В УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

Співробітник відділу культури Посольства Держави Лівії про переваги навчання в Університеті імені Лесі Українки

«Я вперше відвідав Україну в 2012 р. у статусі туриста. Мене дуже вразили природні умови та люди. Тому для себе вирішив, що обов’язково повернуся. Й така нагоди трапилася, коли обирав країну для здобуття освіти. Україна – одна з найбільших країн на європейському континенті, має свої освітні традиції, які мені імпонують. Люди, з якими я зустрівся в Україні, мимоволі закохують у природу країни та щирість українців. Звичайно, не останнім складником стало моє призначення на посаду в посольстві», – ділиться своїми спогадами про навчання у Волинському національному університеті імені Лесі Українки Омар Мохамед Алі Адріс (Белкасем Мухаммед), магістрант факультету міжнародних відносин Університету імені Лесі Українки (2017–2019 рр.).

Нині він – співробітник відділу культури Посольства Держави Лівія в Україні (з 2014 р.) й курує напрям із пошуку університетів для навчання студентів із Лівії, також надає підтримку студентам, які вже визначилися і навчаються в Україні.

«Нашим посольством здійснювалася презентація системи вищої освіти України для залучення лівійської молоді до навчання у закладах вищої освіти України. Адже підготовка фахівців для Лівії в Україні сприятиме створенню в цій країні потенційної групи фахівців, налаштованої на співпрацю з Україною, зокрема у сфері науки та техніки – розповідає Омар Мохамед Алі Адріс (Белкасем Мухаммед) та аргументує власний вибір спеціальності. – Особисто я для навчання обрав спеціальність “Міжнародна інформація та суспільні комунікації” у ВНУ імені Лесі Українки. Це дозволило мені проводити інформаційно-аналітичні дослідження для міністерств, відомств та корпоративних організацій моєї держави; моделювати й прогнозувати міжнародні відносини та зовнішню політику; брати участь у розробці національної політики та інформаційної безпеки; опанувати ази розробки й реалізації стратегій позиціонування та брендингу держави; вивчати сучасні комунікативні технології як корпоративний, політичний, кризовий PR, Інтернет-PR, репутаційний менеджмент, маркетингові комунікації, Government relations, Investor relations, лобі-технології та ін.».

Співробітник відділу культури Посольства Держави Лівії про переваги навчання в Університеті імені Лесі Українки

Лівієць із власного досвіду радить студентам-іноземцям старанно вчитися та досягати успіху не лише в Україні, а й прославляти свою державу за кордоном, задля її подальшого прогресу та процвітання: «Ви маєте чудові можливості для навчання і професійного зростання у вашій країні, про це я наголошую і своїм землякам та знайомим, яких запрошую в Україну на навчання, і до ВНУ імені Лесі Українки зокрема».