«СТІЛЬКИ ТЕПЛИХ СПОГАДІВ, ЩО УСІХ НЕ ПЕРЕРАХУВАТИ», – КОЛИШНІЙ СТУДЕНТ З АЛЖИРУ ПРО НАВЧАННЯ У ВНУ ІМЕНІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

«Стільки теплих спогадів, що усіх не перерахувати», – колишній студент з Алжиру про навчання у ВНУ

У Волинському національному університеті мені Лесі Українки іноземці здобувають освіту не лише на бакалавраті та магістратурі, а й на третьому освітньому рівні. Про своє навчання в аспірантурі Лесиного університету і подальшу кар’єру розповідає громадянин Алжирської Народної Демократичної Республіки, аспірант факультету іноземної філології (2011–2014 р.р.) Ясін Аджабі.

«Я обрав Україну для навчання, тому що в Україні висока якість освіти і всі університети доступні для іноземних студентів, охочих здобути вищу освіту. Крім того, мені було дуже цікаво відвідати одну з найбільших країн Європи й познайомитися з її культурою, звичаями та вивчити мову», – зазначає Ясін Аджабі про чинники, які обумовили його вибір.

Одразу після закінчення аспірантури Ясін захистив українською мовою кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук за спеціальністю 10.02.04 – германські мови. Опісля отримав нострифікацію українського диплома кандидата від Міністерства освіти Алжиру. На сьогоднішній день Ясін Аджабі працює на посаді доцента кафедри німецької філології Університету Алжиру 2 – Абу Аль-Касема Саадаллаха в однойменній столиці держави Алжиру та займається науковою координаційною роботою між університетами країн щодо обміну досвідом та академічною інформацією.

«Стільки теплих спогадів, що усіх не перерахувати», – колишній студент з Алжиру про навчання у ВНУ

«У моїй пам’яті збереглося стільки теплих спогадів, що усіх не перерахувати. Я часто з усмішкою згадую, як прилітав до України, як знайомився з українцями, як вчив мову і як вперше купив каву, використовуючи українську мову, їздив на різноманітні екскурсії та бачив українську природу і культуру. Я неймовірно радий, що в Україні знайшов багато друзів та дружину-українку Соломію. Також дуже пишаюся тим, що мені вдалося провести волонтерську роботу, викладаючи німецьку, французьку й арабську мови на факультеті іноземної філології Волинського національного університету імені Лесі Українки. Це дало мені незабутній досвід», – ділиться спогадами про навчання в Луцьку Ясін.

І наостанок дає кілька порад для іноземних студентів: «Ретельно вивчати українську мову для вдалої інтеграції у суспільство та кращого розуміння доброго і щедрого українського народу».