Дайджест Можливостей #1

Стипендії Гентського університету науковцям, що здобувають PhD
Це можливість захистити докторську дисертацію одразу в двох університетах:  українському та одному з провідних університетів Бельгії — Гентському. Ви розпочнете та звершите дослідження у Бельгії, а між цим працюватимете над дисертацією в Україні. Програма покриває дві подорожі до Генту та стипендію під час перебування там. Для подачі потрібна попередня згода від наукових керівників в обох країнах.
(Дедлайн 01.02.2022)
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/258

ATLAS: Стипендії для кандидатів наук на проведення досліджень у Франції
Можливість пройти стажування у сфері суспільних та гуманітарних наук у Франції. У вас буде стипендія на два-три місяці, протягом яких ви зможете проводити польові дослідження, працювати у бібліотеках та архівах. Стажування пройде у період з березня по липень або з вересня по грудень 2022 року.
(Дедлайн 10.12.2021)
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/261

Постдокторські стипендії Коледжу Нової Європи
Це можливість для кандидатів і докторів наук у всіх галузях гуманітарних та соціальних дисциплін, включаючи економіку і право. Ви поїдете до Бухареста, щоб працювати над своїм дослідженням і брати участь у наукових подіях, а всі витрати покриє програма. Стипендія розпочнеться у жовтні 2022 року і триватиме один семестр або один академічний рік. 
(Дедлайн 10.01.2022)
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/298

Перекладацька стипендія імені Пауля Целяна
Стипендія на переклад гуманітарних, соціологічних та культурологічних текстів з української на інші європейські мови і навпаки. Ви можете обрати для перекладу як канонічні книги, так і сучасні праці. Ви проведете три місяці у Відні в період між вереснем 2022 року та червнем 2023 року. Програма забезпечить стипендію та зручний робочий простір.
(Дедлайн 15.01.2022)
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/293

Стипендії Коледжу Європи: післядипломна освіта
Можливість для випускників українських університетів продовжити освіту в провідному інституті європеїстики, де навчаються майбутні дипломати, міністри та чиновники європейських урядів. Ви вчитиметеся у компанії студентів з понад 50  країн світу, а стипендія покриє витрати на навчання, проживання, харчування і подорожі. 
(Дедлайн 20.01.2022)
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/260

Магістратура в Швеції: стипендії на навчання від Шведського інституту
Це можливість закінчити магістратуру у Швеції для лідерів, які мріють зробити свій вклад у сталий екологічний, соціальний та економічний розвиток України. Програма пропонує стипендію на навчання на одному з магістерських курсів, які стосуються сталого розвитку, інновацій або відповідального управління. 
(Дедлайн 28.02.2022)
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/291

Стипендії DAAD на післядипломне навчання в Німеччині: образотворче мистецтво, дизайн, візуальні комунікації, кіно 
Можливість для випускників бакалаврату в галузі образотворчого мистецтва, кіно, дизайну та візуальних комунікацій продовжити освіту в німецькому університеті. Ви можете вступити до магістратури, аспірантури або пройти додатковий курс без отримання ступеня. Програма забезпечить щомісячну стипендію розміром 861 євро, кошти на проїзд туди й назад, страхування та навчальні матеріали.
(Дедлайн 30.11.2021)
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/234

Leonardo Rebooted: гранти на мистецько-наукові проекти 
Грант, що фінансує новаторські цифрові проєкти на стику мистецтва і науки. Ви отримаєте 5 000 євро, що покриють ваш гонорар та витрати на створення проєкту в одній з наступних категорій: штучний інтелект і квантові обчислення; синтетична біологія.
(Дедлайн 01.12.2021)
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/294

Стажування у Deutsche Welle
Стажування у Deutsche Welle для молодих журналістів і тих, хто хоче перейти в журналістику зі сфери права, економіки, науки чи ІТ. Це одна з найпрестижніших програм стажувань для медіа у Європі. Півтора року ви будете працювати у міжнародній команді, вивчати тренди журналістики і створювати контент. Стажування передбачає заробітну плату та кошти на відрядження.
(Дедлайн 29.11.2021)
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/292