Дайджест можливостей #2

Грантова інноваційна підтримка молодіжних ініціатив від Spark Fund – інноваційного фонду участі, який надає молодіжним групам фінансову підтримку та розвиток потенціалу, що дозволяє їм експериментувати, співпрацювати та навчатися за допомогою цифрових технологій. Фонд інвестує в проєкти орієнтовані на молодь, які борються з несправедливістю та нерівністю, стимулюють трансформаційні зміни та будують більш інклюзивний світ після пандемії. Ви маєте можливість отримати грант в розмірі від 20 000 до 30 000 доларів.
https://www.prostir.ua/?grants=innovatsijna-pidtrymka-molodizhnyh-initsiatyv-vid-spark-fund&fbclid=IwAR1NMkKunjMCDbEkvRp_ny4mIP3jxGz1Rwh6eb_a-EDiZ4ORk6V7cpOSLD8

Стипендія від Leaders Fund для соціальних підприємців та громадських активістів. Це можливість отримувати фінансову та менторську підтримку протягом 6 місяців. Актуально для громадського сектору та активістів, що шукають можливості для реалізації своїх ідей та проєктів. Фонд надає стипендію в розмірі 
10 000 грн на місяць, а також експертну допомогу та можливості для нетворкінгу всередині спільноти. 
https://www.fda.org.ua/lfua?fbclid=IwAR28XHase5pau_AIu9P-TXNeA8hcBkSlylhJvoH2T8zDEz0IXWBqfat_IJI

Відкрито подачу заявок на навчання протягом семестру з повною стипендією у США для українських студентів від Global UGRAD. Це глобальна програма обміну студентами створює можливості для майбутніх лідерів відвідати Сполучені Штати, щоб здобути досвід вищої освіти у США, важливі професійні навички та познайомитись із новими культурами та цінностями. Прорама фінансується Державним департементом США.
https://www.worldlearning.org/program/global-undergraduate-exchange-program/?fbclid=IwAR33-qj45NPZwOiQtDe_GkwECFyMYPdEGF9W6mWS3P1HE4vYq6w_JXBYOnY

Стипендії від Вишеградського фонду на дослідження в Архівах відкритого суспільства (OSA) Центральноєвропейського університету в Будапешті. Стипендії в розмірі 2000 євро присуджуються два рази на рік на конкурсній основі науковцям, художникам або журналістам із країн V4 та інших країн, які бажають проводити дослідження в OSA та чиї поточні дослідницькі проєкти мають відношення до визначених дослідницьких пріоритетів Фонду.
https://www.visegradfund.org/apply/mobilities/fellowship-at-osa/?c=about&fbclid=IwAR3yfVpItLbdCBHFjWFzp8vEJUaGKP4rIOLSAlmU5EIW9Ne-nAQmVo4m8BQ

Конкурс пропозицій у рамках конкурсу Erasmus+ та нова річна робоча програма на 2022 рік. Завдяки збільшеному бюджету на майже 3,9 мільярда євро на наступний рік, програма Erasmus+ продовжує надавати можливості для навчання за кордоном, стажування, обміну персоналом і реалізації проєктів транскордонного співробітництва в різних сферах освіти та навчання, молоді та спорту.
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_6180

Нова грантова програма «Ґранд-подія» від Українського культурного фонду, метою якої є підтримка проєктів міжнародної співпраці та просування українського культурного продукту за кордоном, посилення зв’язків з міжнародним культурним середовищем для створення позитивного іміджу України.
Лот 1. Масштабні культурні проєкти. https://ucf.in.ua/m_lots/61962e7cdc43163c2d2fdaa3
Лот 2. Знакові подіїhttps://ucf.in.ua/m_lots/61962fb3554cf329737c9bc2

Грантова програма «Культурна спадщина»  від Українського культурного фонду  спрямована на підтримку проектів по збереженню, захисту та популяризації культурної спадщини, культурних цінностей та національної пам’яті українського народу задля зміцнення сучасної української ідентичності, формування спільних цінностей громадянського суспільства.
Лот 1. Діджиталізація. https://ucf.in.ua/m_lots/619659dd673db7708704d2b2
Лот 2. Кроссекторальні проєкти зі збереження культурної спадщини.
https://ucf.in.ua/m_lots/61965af9a7bfb232b5434104