Дайджест можливостей #8

Програмою ЄС EU4Youth оголошено конкурс грантів на розвиток цифрових навичок і компетенцій щодо «зеленої» трансформації серед молоді, а також покращення підприємництва і кар’єрного менеджменту. Особливу увагу буде приділено вразливим групам населення. Конкурс поділено на два компоненти:
1.  Покращення цифрових компетенцій вразливої молоді, розвиток підприємництва та налагодження зв’язків і партнерств. Сума гранту становитиме 250 – 300 тис. євро.
2.  Розвиток навичок соціального підприємництва й кар’єрного менеджменту з фокусом на «зеленій» та цифровій трансформації й налагодження зв’язків і партнерств. Сума гранту становитиме 800 тис. – 1 млн. євро.
Проєкт повинен бути поданим групою, що складається із щонайменше трьох і щонайбільше шести організацій: одного основного кандидата та хоча б двох співзаявників зі щонайменше двох країн Східного партнерства. Проєкт має бути впроваджений на території трьох чи більше країн Східного партнерства і тривати 18-30 місяців. 8 лютого відбудеться інформаційна сесія щодо конкурсу.
Кінцевий строк подання заявок – 14.03.2022.
Детальна інформація за посиланням: https://www.cpva.lt/en/development-cooperation-and-democracy-promotion-programme/calls-for-proposals/660/k66

Секретаріатом Енергетичного співтовариства відкрито конкурс на участь у літній школі Енергетичного співтовариства в Сараєвському університеті Боснії і Герцеговини. Це можливість для молодих спеціалістів з державних установ, магістрів, аспірантів віком до 35 років, з різних наукових напрямків, поглибити знання щодо енергетичного сектору. Організацією літньої школи займається Вишеградський фонд, Friedrich-Ebert-Stiftung Dialogue Southeast Europe та Факультет політичних наук Сараєвського університету. 
Цьогоріч візит проходитиме з 20 до 27 серпня в Сараєвському університеті. Учасники також отримають доступ до платформи для обміну думками й формування майбутнього енергетичного сектору. Літня школа охопить науковий, юридичний, економічний, культурний, політичні, а також, технічні аспекти ланцюга постачання енергії та включатиме як теоретичні елементи, так і практичну підготовку через тематичні дослідження та імітаційні випадки. У разі схвалення заявки вам буде надано можливість безкоштовно приєднатися до візиту.
Кінцевий строк подання заявок – 31.03.2022. 
Детальна інформація за посиланням: https://www.energy-community.org/aboutus/summer-school/2022.html

Представництво Європейського Союзу в Україні розпочало прийом заявок на проведення «Днів кар’єри ЄС». До участі запрошуються Інформаційні центри ЄС, заклади вищої освіти та громадські організації. Мета цих заходів – поширення знань і навичок серед українських студентів і молоді в контексті європейської інтеграції України. «Дні кар’єри ЄС» – це серія публічних заходів, на яких представники мереж ЄС в Україні та всі зацікавлені громадяни можуть поділитися своїми думками й досвідом щодо впровадження стандартів і практик ЄС в Україні. Учасники також можуть обговорити тенденції на ринку праці та отримати знання й навички, необхідні для розвитку кар’єри.
Взяти участь у конкурсі можуть: офіційно зареєстровані організації, що мають не менше ніж 3-річний досвід в сфері проведення публічних заходів: Ярмарків Кар’єри, тренінгів, панельних дискусій тощо, мають досвід роботи з молоддю, досвід співпраці з донорськими організаціями. Особи, які бажають бути тренерами повинні мати вищу освіту в сфері суспільних наук та досвід тренерської діяльності.
Кінцевий строк подання заявок – 10.02.2022.
Детальна інформація за посиланням: https://euroquiz.org.ua/events/view/474?fbclid=IwAR3fLGW7lumhBdBcEBCnhvOg1JnwR_o0vLF3pVEOaV6aGvHQmCRdY2ODNyA

Стипендії на курси німецької мови в університетах Баварії для студентів та молодих дослідників зі Східної Європи. Це можливість для студентів та молодих дослідників, які володіють німецькою мовою не нижче B1 з України. При очній участі стипендії покривають вартість курсу, проживання, кишенькові гроші або харчування в університеті. Для онлайн-курсів стипендія покриває плату за курс. Через триваючу пандемію коронавірусу ще невизначено остаточного переліку літніх курсів на 2022 рік, однак ви можете подати заявку для отримання стипендії без вказівки конкретного курсу. Конкурсний відбір стипендіатів буде проведено з квітня по червень 2022 року, стипендії будуть розподілені залежно від наявності літніх курсів. 
Кінцевий термін подання заявки – 23.03.2022.  
Детальна інформація за посиланням: https://www.uni-regensburg.de/bayhost/stipendien/sprachkurse-in-bayern/index.html

Європейською комісією відкрито подання заявок на отримання нагород European Heritage Awards та Europa Nostra Awards 2022. Нагороди спрямовані на проєкти, що стосуються збереження культурної спадщини. У 2022 році нагороди будуть вручатися в п’яти категоріях: збереження й повторне використання; дослідження; освіта, навчання та навички; залучення громадян і підвищення обізнаності; захист спадщини. Проєкти можуть бути пов’язані з матеріальною, нематеріальною або цифровою спадщиною різного масштабу та мають бути завершеними до моменту подання заявки на отримання нагороди. За результатами конкурсу буде вручено до 30 нагород, п’ять із яких – головні призи в розмірі 10 тис. євро. Один переможець також отримає приз глядацьких симпатій.
Кінцевий строк подання заявок – 1.02.2022.
Детальна інформація за посиланням: https://ec.europa.eu/culture/news/apply-to-the-eu-prize-for-cultural-heritage