Дайджест можливостей #9

Cтипендії для науковців, що пишуть дисертацію на здобуття ступеня PhD (Доктора філософії) на тему кордонів. Ви маєте можливість отримувати  щомісячну стипендію розміром до 1 400 євро, що дозволить працювати над емпіричним або теоретичним дослідженням, що стосується наступних аспектів: траєкторії міграції та мобільність культурно-інтелектуального виробництва; соціокультурний вимір кордонів; культурні кордони і їх відображення в культурі та мистецтві; циркуляція ідей і знань; транснаціональні і глобальні культурні інституції та канони й інші. Стипендії надає німецька фундація ZEIT. Ви можете податися на стипендію, якщо: маєте магістерський диплом і готуєтесь писати дисертацію на здобуття PhD або вже навчаєтеся на PhD-програмі, ваша академічна успішність вище середнього рівня, тема вашої дисертації стосується кордонів у політичному, соціальному, віртуальному, інтелектуальному або культурному вимірі та має наукову новизну.
Кінцевий термін подання заявки: 1 березня 2022 року.
Деталі за посиланнямhttps://houseofeurope.org.ua/opportunity/322

Розпочато 13-й конкурс програми «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука, яка надає талановитій українській молоді гранти на навчання за магістерськими програмами в 200 кращих університетах світу. Метою програми є формування групи професіоналів, здатних стати рушійною силою перетворень в Україні.
Гранти надаються на навчання в наступних галузях: аграрні науки, альтернативна енергетика, державне управління, інженерія та технології, публічне право, екологія й охорона навколишнього середовища. Фонд також може розглядати заявки для отримання гранту в інших напрямках освіти, якщо аплікант обґрунтує важливість змін для України в обраній галузі.
Гранти від Фонду Віктора Пінчука отримають найуспішніші кандидати, відібрані незалежним журі в ході відкритого конкурсу. Протягом співбесіди апліканти мають представити своє бачення щодо застосування отриманих знань після повернення в Україну.
Прийом документів триватиме до 15 травня 2022 року.
Деталі за посиланням:
 https://biggggidea.com/opportunities/granti-na-navchannya-za-kordonom-vid-vsesvitnih-studij/

Дворічна програма лідерства та миробудування World House від Rondine в Італії, м. Рондіне (Тоскана)  запрошує до участі молодих людей з України, віком від 21 до 28 років, які отримали диплом бакалавра (або підтвердження його отримання у 2022 році), та володіють англійською на рівні В2. Це можливість отримати міжнародний досвід громадської участі та трансформації конфліктів з можливістю протягом двох років навчатися на магістратурі Італійського університету та жити в містечку разом з міжнародними студентами. Через досвід спільного проживання та спілкування з учасниками з різних країн відбувається навчальний процес учасників, діалоги та участь у міжнародних дипломатичних заходах. Програма охоплює багато інноваційних курсів і проєктів з миробудування, фасилітації, прав людини, лідерства та громадянського суспільства. 
Дедлайн подачі заявки – 6 березня 2022 року.
Деталі та анкета для участі за посиланнями: https://callforparticipants.rondine.org/
https://www.prostir.ua/?grants=dvorichna-prohrama-liderstva-ta-myrobuduvannya-world-house-vid-rondine-v-italiji-vpershe-zaproshuje-ukrajinskyh-studentiv

Розпочато конкурс проєктів Дунайської транснаціональної програми, що сприятимуть інноваційному, доступному і сталому розвитку Дунайського регіону. Це можливість для регіональних, місцевих, національних та інших органів влади з країн ЄС, Молдови та України, а також міжнародних організацій та приватних некомерційних  установ. У проєкті повинні бути задіяними щонайменше два партнери – один із ЄС і один із Молдови чи України. Конкурс фінансується Європейським фондом регіонального розвитку (ERDF) та Європейським інструментом сусідства (ENI). 
Кінцевий строк подання заявок – 10 березня 2022 року. 
Детальна інформація за посиланням: https://euneighbourseast.eu/uk/opportunities/dunajske-spivrobitnycztvo-6-mln-yevro-na-rozvytok-regionu/

EU4Culture оголошує конкурс для митців і спеціалістів у сфері культури. Переможці зможуть відправитись на стажування, навчальні поїздки, конференції, програми професійного розвитку та інші заходи, що сприяють обміну знаннями й міжкультурному діалогу. У рамках конкурсу буде покрито короткострокові (7-10 днів), середньострокові (до 5 тижнів) та довгострокові програми мобільності (до 12 тижнів). Сума гранту від 1500 до 5000 євро. Проєкти мобільності можуть бути реалізованими з червня 2022 року до червня 2023 року в державах ЄС, країнах Східного партнерства й інших європейських країнах.
До участі запрошуються повнолітні митці або спеціалісти в галузі культури, які є громадянами чи проживають в Україні. Кандидати повинні заповнити онлайн-форму, описавши план і бюджет програми міжнародної мобільності, та подати заявку через портал Goethe-Institut.
Кінцевий строк подання заявок – 8 квітня 2022 року.
Детальніше за посиланням: https://euneighbourseast.eu/uk/opportunities/konkurs-dlya-mytcziv-vid-eu4culture-vyrushaj-na-programu-mizhnarodnoyi-mobilnosti/

Оголошено конкурс грантів на проєкти для творчої молоді. Це можливість отримати фінансування від 6 000 до 7 300 євро на втілення ідей, що допоможуть молодим людям, віком від 16 до 25 років проявити себе. Участь у конкурсі можуть взяти культурні та мистецькі організації, що мають ідею захопливого культурного проєкту й шукають фінансування, а також хочуть отримати погляд зі сторони від ментора з ЄС або Великої Британії. Для участі необхідно мати досвід роботи у сфері культури і мистецтва, організація має бути офіційно зареєстрованою в Україні, та мати можливість отримувати грантову допомогу. 
Кінцевий термін подачі заявки – 21 лютого 2022 року.
Більше про конкурс за посиланням: https://houseofeurope.org.ua/opportunity/314…

Індивідуальне волонтерство у Європейському корпусі солідарності. Це можливість для молодих людей, віком від 18 до 30 років, від двох місяців до року волонтерити у рамках проєкту, що відповідає вашим зацікавленням і сприяє зміцненню солідарності в суспільстві. Ви можете обрати один із 10 напрямків, серед яких інклюзія, запобігання стихійним лихам, інтеграція біженців та мігрантів, захист довкілля, культура, спорт. Програма покриє подорожі, проживання, вивчення мови та кишенькові витрати. Окрім країн ЄС та Великої Британії, можна волонтерити в Албанії, Грузії, Ісландії, Туреччині та ще 23 країнах-учасницях програми. 
Взявши участь у програмі ви отримаєте досвід волонтерства та знайомства з однодумцями з різних країн, покриття витрат на помешкання, харчування, дорогу в обидва боки, оформлення візи, медичне страхування та мовні курси. 
Дедлайн подачі заявки – 1 квітня 2022 року. 
Деталі за посиланням: https://houseofeurope.org.ua/opportunity/125