Дайджест можливостей #10

Сьогодні остання #10 публікація із нашим улюбленим дайджестом можливостей. Останніми десятьма дайджестами ми намагалися донести найактульніші новини про міжнародні можливості напротязі останніх трьох місяців та вмотивувати університетську спільноту до активної міжнародної діяльності. Сподіваємось, що ви знайшли та скористалися цікавими ініціативами та можливостями, які б підійшли саме для вас.

Та не будемо розчаровуватись адже дайджест можливостей не зникає назавжди, а лише трансформується у нові цікаві формати та новини, які ми так сумлінно шукаємо та готуємо для всієї академічної спільноти ВНУ імені Лесі Українки. 

Вже скоро на вас очікує свіжий формат, що розповідатиме про міжнародні програми та інціативи, гранти і проєкти, стажування й мобільність та іншу не менш цікаву інформацію від відділу міжнародних зв’язків.

Не забувайте підписуватись на наші офіційні сторінки:
Facebook: https://www.facebook.com/LUVNUIRO
Instagram: https://www.instagram.com/iro_vnu/
Website: https://inter-dep.vnu.edu.ua

Стипендіальна програма ім. Лейна Кіркланда 2022/23. Це програма що підтримує індивідуальний розвиток молодих, цілеспрямованих громадян. Участь у програмі передбачає 2 семестри навчання в одному з 5 польських академічних центрів (Варшава, Краків, Вроцлав, Познань, Люблін), як мінімум, 2-х тижневе професійне стажування в державних, приватних та громадських організаціях а також тренінги та майстер-класи. Стипендія надаватиметься молодим лідерам і фахівцям з вищою освітою, зацікавленим у розвиткові демократії, ринкової економіки та громадянського суспільства в своїх країнах і регіоні, відповідно до спеціальностей: економіка і менеджмент; управління в бізнесі, НУО, культурі, освіті, охороні здоров’я; державна адміністрація (органи державної влади та самоврядування); право; суспільні науки (соціальна психологія, соціологія); політологія і міжнародні відносини; захист навколишнього середовища та клімату; проблеми безпеки і кібербезпеки; антикризове управління; політика розвитку і гуманітарна допомога. Для подачі заявок запрошуються кандидати, які мають намір повернутися в свою країну після закінчення стипендіальної програми, щоб реалізовувати стипендіальний проєкт і впроваджувати отримані в рамках стипендії знання. Взявши участь ви отримаєте безкоштовну участь в університетських заняттях та підтримку ментора, стипендію у розмірі 18 000 злотих (виплачується у 9 частинах протягом 9 місяців). Програма покриває витрати на проживання, страхування, доїзд, візові витрати та курси польської мови.

Дедлайн подачі заявки – 1 березня 2022 р.
Більше інформації на сайті програми
https://kirkland.edu.pl

Програма вивчення України імені Петра Яцика в Університеті Торонто приймає заявки на участь за напрямком Visiting Scholars на 2022-2023 роки. Це можливість для науковців на всіх етапах їхньої кар’єри в суспільно-гуманітарних науках, чиї дослідження зосереджені на Україні. Основні теми, які охоплює програма, зосереджені на викликах незалежної України та включають: зовнішню політику та міжнародні відносини; освіту, культуру та національну ідентичність; державне та інституційне будівництво в Україні; право та управління;проблеми демократії; історію. Успішні претенденти проводитимуть дослідження та спілкуватимуться з канадськими вченими під час перебування в Торонто. Також вони будуть запрошені зробити презентацію на тему свого дослідження та братимуть участь у відповідних наукових заходах.  Знання англійської мови необхідне для успішної участі в програмі.  Програма покриває витрати на переліт, отримання візи, страхування, витрати на проживання. Мінімальний термін перебування становитиме 28 днів, максимальний – 1 семестр. Науковці, які прийматимуть участь віртуально, отримають гонорар у розмірі 1500 канадських доларів. 

Кінцевий термін подання заявок – 15 березня 2022 р.
Детальна інформація за посиланням
:
https://munkschool.utoronto.ca/jacyk/project/visiting-scholarships/

Стипендії на наукові візити до Австрії. Це можливість поїхати до Австрії, щоб протягом декількох місяців працювати над дослідженням для своєї дипломної роботи під наглядом викладача місцевого вишу. Програма забезпечить щомісячну стипендію та витрати на подорож для науковців, що досліджують медицину, сільське господарство, природничі, технічні, гуманітарні та соціальні науки, мистецтво. Візит триватиме від одного до чотирьох місяців і розпочнеться не раніше липня 2022 року. Ви маєте можливість отримати щомісячну стипендію розміром 1 050 євро, компенсацію дорожніх витрат, допомогу з пошуком житла та оформленням страхування. Це стипендія для бакалаврів, магістрів та аспірантів до 35 років, докторантів до 40 років. 

Дедлайн подачі заявки – 2 березня 2022 р.
Детальніше за посиланням
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/299

Європейська комісія запрошує до участі в конкурсі New European Bauhaus Prizes. Якщо у вас є красивий, екологічний та інклюзивний проєкт чи концепція, ви можете подавати заявку. Метою конкурсу є застосування локальних рішень для подолання глобальних проблем. Ініціатива покликана знайти шляхи покращення повсякденного життя за рахунок інклюзивності, сталого розвитоку й естетики. Премії будуть надаватися в чотирьох категоріях: встановлення зв’язку із природою, відновлення почуття приналежності, надання пріоритету найбільш потребуючим місцям і людям, формування циркулярної промислової екосистеми та підтримка філософії життєвого циклу. Нагороди буде присуджено як за реалізовані проєкти (New European Bauhaus Awards), так і за ідеї молодих людей віком до 30 років (New European Bauhaus Rising Stars). Переможець номінації New European Bauhaus Awards отримає 30 тис. євро, а переможець New European Bauhaus Rising Stars – 15 тис. євро. До участі запрошуються громадяни та організації. Долучитися можуть і нерезиденти ЄС, за умови, що їхній проєкт впроваджуватиметься на території Європейського Союзу. 

Кінцевий строк подання заявок – 28 лютого 2022 р.
Детальніше
: https://euneighbourseast.eu/uk/opportunities/novyj-konkurs-vid-yes-rozshukuyutsya-krasyvi-ekologichni-ta-inklyuzyvni-proyekty/

Стипендії Програми ім. Фулбрайта для дослідників 2023-2024 академічний рік. Це можливість для студентів, викладачів, аспірантів, дослідників взяти участь у фулбрайтівських конкурсах. 
Fulbright Graduate Student Program. Навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра. У конкурсі можуть брати участь студенти старших курсів, випускники ЗВО. Галузі спеціалізації: гуманітарні, соціальні, точні, технічні та природничі дисципліни. Кандидати повинні мати українське громадянство та проживати в Україні на час проведення конкурсу, володіти англійською мовою на рівні достатньому для професійного спілкування в англомовному академічному середовищі, мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії (у серпні 2023 р.). Дедлайн подання документів – 16.05.2022.
Fulbright Research and Development Program. Проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев’яти місяців. У конкурсі можуть брати участь особи віком до 45 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук; адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій. Дедлайн – 1.11.2022.
Fulbright Foreign Language Teaching Assistant Program. Стажування з викладання української мови (асистенція американським викладачам) в університетах/коледжах США тривалістю дев’ять місяців. У конкурсі можуть брати участь викладачі-початківці та молоді фахівці віком до 30 років, які спеціалізуються з лінгвістики, української літератури, перекладацьких студій, комунікацій, журналістики, американських студій, викладання англійської мови. Кандидати повинні мати диплом магістра або бакалавра на час призначення стипендії (липень 2023 року). Дедлайн – 1.06.2022.
Fulbright Visiting Scholar Program. Проведення досліджень в університетах США, дослідницьких центрах, бібліотеках, музеях, архівах тощо тривалістю від трьох до дев’яти місяців. У конкурсі можуть брати участь: викладачі й дослідники наукових товариств, навчальних та дослідницьких інституцій найвищого рівня (університети, інститути та академії), які на момент подання заявки мають науковий ступінь кандидата наук або доктора філософії/доктора мистецтва, доктора наук; дослідники без наукового ступеня з повною вищою освітою (спеціаліст, магістр), з досвідом науково-дослідної роботи не менше семи років.
Дедлайн – 15.10.2022. Детальна інформація за посиланням: https://fulbright.org.ua/uk/programs/

Молодіжний обмін «STEP 2 Think Green». Якщо вас турбує стан навколишнього середовища, або маєте досвід у сфері захисту навколишнього середовища та хочете ним поділитися приєднуйтесь до події. Міжнародний обмін передбачає візит в Грузію, де ви матимете можливість обмінятися власним досвідом з однодумцями з Грузії, Польщі, Словаччини, Туреччини та Йорданії. У вас буде можливість розширити свої знання та дізнатися більше про забруднення середовища та його вплив на наше здоров’я, способи запобігання забрудненню, обмінятися думками та досвідом у сфері проблем навколишнього середовища з колом однодумців. Де можливість для вас, якщо вам від 18 до 30 років, ви маєте закордонний паспорт та паспорт вакцинації. ГО «КІПЦ Європейський клуб» шукає 5-ох учасників/учасниць. Подія відбуватиметься з 23-го березня по 1 квітня 2022 року в курортному містечку Кобулеті на березі Чорного Моря (25 км від Батумі).

Дедлайн подачі заявки – 23 лютого 2022 р.
Детальніше
: https://www.prostir.ua/?grants=molodizhnyj-obmin-step-2-think-green-zaproshuje-uchasnykivuchasnyts

Creative Enterprise Ukraine. Це можливість позмагатись у складі команди у розробці прототипу освітнього продукту та отримати 3 000 євро на його тестування та запуск. Ця можливість створена для пошуку нових освітніх рішень для креативних індустрій. У вас буде усе необхідне, щоб придумати сильну ідею: концентрація різнопрофільних спеціалістів, підтримка менторів, презентації та доступ до бази знань. Creative Enterprise – міжнародна преінкубаційна програма для креативних підприємців, розроблена британською агенцією з інновацій Nesta. Програма допомагає творчим людям розпочати свою справу: дає інструменти бізнес-планування та спільноту однодумців. Едутон буде корисним: викладачам та методистам вишів, які розвивають креативне підприємництво; менеджерам освітніх платформ та сервісів; представникам організацій, які спеціалізуються на профорієнтації та неформальній освіті для дорослих; фахівцям зі сфери культури та креативних індустрій, які мають амбіції у сфері освіти; представникам хабів, які фокусуються на освіті для креативних індустрій. Захід відбудеться у Києві 31 березня та 1 квітня.

Подати заявку можна до 23 лютого 2022 р.
Детальніше за посиланням
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/323

Стипендії на навчання від Шведського інституту. Це можливість закінчити магістратуру у Швеції для лідерів, які мріють зробити свій вклад у сталий екологічний, соціальний та економічний розвиток України. Програма пропонує стипендію на навчання на одному з магістерських курсів, які стосуються сталого розвитку, інновацій або відповідального управління. Ви пройдете курс, який поєднує практику й теорію, познайомитеся з лідерами з інших країн та зрозумієте, як влаштоване шведське суспільство. Програма забезпечує щомісячну стипендію розміром близько 1 000 євро, грант на подорож розміром близько 1 000 євро, страхування від хвороб та нещасних випадків. Ви можете податися на цю стипендію, якщо маєте лідерський досвід: керували колективом, приймали стратегічні рішення в організації тощо; маєте професійний досвід щонайменше 3 000 годин досвіду роботи у не більш як трьох організаціях; вступите до шведського університету – до 7 квітня 2022 будете зараховані на магістратуру одного з шведських університетів; маєте українське громадянство. 

Кінцевий термін – 28 лютого 2022 р.
Детальніше за посиланням
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/291