Upcoming Opportunities №2

Голландська стипендія

Голландська стипендія призначена для іноземних студентів, що проживають за межами країн Європейської економічної зони (ЄЕЗ) та мають бажання отримати ступінь бакалавра/магістра в Нідерландах. Голландська стипендія фінансується Міністерством освіти, культури та науки Нідерландів спільно з голландськими дослідницькими університетами та університетами прикладних наук.

Дедлайн подачі заявок: 01.02.2023 р./01.05 2023 р./01.06.2023 р.

Більше інформації за посиланням: https://www.studyinnl.org/finances/holland-scholarship#how-to-apply.

Стипендії Коледжу Європи на післядипломне навчання

Це можливість для випускників українських університетів продовжити освіту в провідному інституті європеїстики, де навчаються майбутні дипломати, міністри та чиновники європейських урядів. Кампуси коледжу знаходяться в Брюгге (Бельгія) та Варшаві (Польща). Навчання розпочнеться у вересні 2023 року. 

Дедлайн подачі заявок: 18 січня 2023 року

Більше інформації за посиланням: https://www.coleurope.eu/admission

Стипендії для науковців з України

Усвідомлюючи необхідність постійної підтримки інтелектуальної спільноти України, Інститут гуманітарних наук (IWM Vienna), Український науково-дослідний інститут Гарвардського університету (HURI) та Інститут Гаррімана Колумбійського університету пропонують стипендії для українських науковців у галузі гуманітарних та соціальних наук. IWM, HURI та Інститут Гаррімана спільно нададуть 35 стипендій. Степендії забезпечать одноразову виплату в розмірі 5000 євро і 5-місячне членство в IWM з лютого по червень 2023 року.

Дедлайн:16 грудня 2022 року о 23:59 за центрально-європейським часом.

Більше інформації за посиланням: https://www.iwm.at/program/non-residential-fellowships-for-scholars-from-ukraine

Стипендії університету Лейкгед в Канаді, 2023

Стипендії університету Лейкгед в Канаді 2023 покривають повне навчання вибраним абітурієнтам. Кандидати з усього світу мають право подати заявку на цю можливість. Стипендії пропонуються для бакалаврів, магістрів, а також для аспірантів. 

Для отримання стипендії доступні широкі сфери курсів, а також академічні галузі. Абітурієнти мають отримати ступінь бакалавра, а відбір має здійснюватися на основі академічних записів. Період цієї стипендії становить до 4 років для балакаврів, а також 2 роки для магістрів.

Більше інформації за посиланням: https://www.lakeheadu.ca/international/future/scholarships-awards