Upcoming Opportunities №4

Східна зимова школа

Школа призначена для студентів останнього року навчання віком до 25 років, які готують магістерські чи бакалаврські роботи в галузі історії та сучасності Центральної та Східної Європи (історія, політологія, міжнародні відносини, соціологія, культурологія, етнологія, географія, право, економіка).

Кандидати повинні володіти польською та англійською мовами в такій мірі, яка дозволить їм розуміти лекції та навчатися за ними.

Програма складається з лекцій (лекторами виступатиме міжнародна група спеціалістів у регіоні) та семінарів (один із кількох семінарів на вибір) під час яких кожен учасник виступатиме з доповіддю своєї дипломної роботи.

Фінансові умови:

Кваліфікованим учасникам покриваються витрати на перебування в школі (готель, харчування, участь у лекціях та семінарах та супутніх заходах), а також часткове співфінансування витрат на проїзд (не поширюється на осіб, які навчаються в Польщі).

Заняття в рамках Школи проходитимуть у ВАРШАВІ з 28 лютого по 14 березня 2023 року.

Дедлайн: 25 січня 2023 року

Більше інформації за посиланням: https://studium.uw.edu.pl/event/nabor-do-xix-wschodniej-szkoly-zimowej/

Стипендія уряду Швеції 2023

Стипендії призначені для магістерської програми. Усі витрати на стипендію,  включаючи плату за навчання, авіаквитки та інші витрати покриває уряд Швеції. Цю стипендіальну програму повністю фінансує Міністерство закордонних справ. Тривалість магістерської програми становитиме один або два роки.

Стипендія Уряду Швеції пропонує такі академічні галузі та спеціальності, які викладаються англійською мовою: гуманітарні науки, мови, технології, математика, природничі науки, релігієзнавство, ветеринарна медицина та сестринська справа, комп’ютерні науки та інженерія, мистецтво, дизайн і медіа, бізнес-адміністрування та економіка, освіта/освітні науки/дидактика, здоров’я та медичне обслуговування, журналістика, комунікація та інформація, право та правознавство, матеріали, конструкція та виробництво, соціальні науки та поведінкові науки, соціальна робота та соціальне забезпечення, сільське господарство, садівництво, лісове господарство та рибальство.

Стипендія передбачає:

  • Повну плату за навчання
  • Страхування
  • Витрати на проживання 
  • Регулярну виплату 10 000 шведських крон протягом усього періоду стипендії
  • Грант на подорожі для авіаквитків у розмірі 15 000 шведських крон до та зі Швеції

Дедлайн: 28 лютого 2023 року

Більше інформації за посиланням: https://si.se/en/apply/scholarships/swedish-institute-scholarships-for-globa

Стипендія уряду Ірландії 2023

Стипендії призначені для бакалавра, магістра та доктора філософії. Кандидати з усього світу можуть подати заявку на міжнародну освітню стипендію. Ірландія  входить до 10 кращих країн за якістю вищої освіти.

Урядова стипендія Ірландії пропонує навчання на  магістратурі або аспірантурі з будь-якої навчальної дисципліни. Навчання ведеться англійською мовою. Для отримання стипендії немає вікових обмежень.

Ви отримаєте стипендію в розмірі 10 000 євро за один рік навчання.

Дедлайн: 24 березня 2023 року

Більше інформації за посиланням: https://hea.ie/2022/12/14/government-of-ireland-international-education-scholarships-2023/

Стипендія уряду Шанхаю 2023

Стипендії уряду Шанхаю на 2023-2024 роки є повністю фінансованими для бакалаврів, магістрів  і  докторів філософії. Шанхайська стипендія не вимагає IELTS, а також не стягує плату за заявку. Навчання проводиться з будь-яких академічних дисциплін. Кандидати усіх національностей світу можуть подати заявку. Урядова стипендія Шанхаю пропонує 86 спеціальностей бакалавра, 27 магістратури та 43 аспірантури.

Ви можете отримати повну або часткову стипендію.

Повна стипендія покриє плату за навчання, реєстраційний збір, безкоштовне проживання в університеті та комплексне медичне страхування. Часткова стипендія покриє плату за навчання та  комплексне медичне страхування.

Умови участі:

  • Не мати китайського громадянства 
  • Кандидати на програму підготовки до коледжу повинні мати диплом про середню освіту та бути молодше 23 років.
  • Кандидати на програму бакалавра повинні мати диплом про середню освіту та їхній вік повинен бути молодше 25 років.
  • Кандидати на магістратуру повинні мати ступінь бакалавра та вік до 35 років.
  • Здобувачі доктора філософії повинні мати ступінь магістра, а їхній вік повинен бути менше 40 років.

Дедлайн: 31 березня 2023 року

Більше інформації за посиланням: http://study.edu.sh.gov.cn/en/ise.html