Upcoming Opportunities №5

Європейський корпус солідарності: індивідуальне волонтерство

Це можливість від двох місяців до року волонтерити у проєкті, що відповідає вашим зацікавленням і сприяє зміцненню солідарності в суспільстві. Ви можете обрати один із 10 напрямків, серед яких інклюзія, запобігання стихійним лихам, інтеграція біженців та мігрантів, захист довкілля, культура, спорт. Програма покриває подорожі, проживання, вивчення мови та кишенькові витрати. 

Окрім країн ЄС та Великої Британії, можна волонтерити в Албанії, Грузії, Ісландії, Туреччині та ще 23 країнах-учасницях програми.

Що я отримаю? 

  • Унікальний досвід волонтерства та знайомства з однодумцями з різних країн
  • Покриття витрат на помешкання, харчування, дорогу в обидва боки
  • Оформлення візи і дозволу на проживання
  • Медичне страхування
  • Мовні курси
  • Кошти на кишенькові витрати (точна сума залежить від країни та тривалості проєкту)

Це можливість для вас, якщо:

  • вам від 18 до 30 років;
  • ви проживаєте в ЄС або одній з країн-партнерів програми;
  • ви раніше не брали участі в індивідуальних волонтерських активностях  Erasmus+, Корпусу солідарності, або Європейської волонтерської служби тривалістю понад 59 днів.

Дедлайн подачі заявок: 01.05.2023

Більше інформації за посиланням: https://houseofeurope.org.ua/opportunity/125


Стипендія для дослідників з України

Уппсальський університет виділяє кошти на стипендію для українських вчених, які бажають проводити свої дослідженння  в університеті. Університет пропонує до 20 стипендій по 150 000 шведських крон кожна на короткострокове перебування протягом п’яти місяців.

Мотивація та дослідницький інтерес вченого для подання заявки та опис його академічної підготовки повинні бути написані англійською мовою.

Стипендія може бути призначена лише досліднику, який має ступінь доктора наук на момент подання заявки. Якщо кількість заявників перевищує кількість доступних стипендій, відбір буде зроблено на основі академічної кваліфікації, мотивації дослідника для подання заявки та причин, отриманих від приймаючого відділу.

Дослідники з України, які зацікавлені у поданні  заявки на стипендію, можуть звернутися до університету за електронною адресою: ifss@uadm.uu.se.

Більше інформації на посиланням: https://www.uu.se/en/about-uu/ukraine/scholarship-researchers/?fbclid=IwAR1hvHp5MFkKLnRTPjN6OD9ZfIDKEd3t1L3ygrt3Pl1WzJWY-V8s87iq9Hk


Волонтерський проєкт в Адані, Туреччина

Phoenix Association шукає молодь з України на волонтерський проєкт! Волонтерство у сфері охорони здоров’я, освіти та спорту.

Волонтери протягом 2 місяців будуть брати участь у різноманітних активностях: організація фестивалів (Blood Short Movie Fest, Aladağ Nature and Art Fest, Orange Blossom Fest), мовні курси, культурні події, відвідування лікарень, притулків й благодійних організацій. Також волонтери будуть відповідати за організаційну роботу в асоціації.

Вимоги до кандидата:

  • Вік: 18-30 років.
  • Мати українське громадянство.
  • Розмовний рівень англійської.
  • Ви – відповідальна, активна та енергійна людина.
  • Бути зацікавлені у тематиці проєкту.

Щоб подати заявку, надішліть своє резюме та мотиваційний лист англійською мовою на електронну адресу olhaphoenix@gmail.com з темою листа “ESC in Adana”.

Період реалізації проєкту: 8 тижнів  (у період із 01.02.2023- 31.12.2023)

Більше інформації за посиланням: https://linktr.ee/sosyalfabrika01


Конкурси Програми ЄС Еразмус+ 2023 р.

Еразмус+ є Програмою міжнародної співпраці Європейського Союзу з іншими країнами світу у сфері освіти, молоді та спорту, що має на меті підтримку освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян ЄС і поза його межами задля внеску до стійкого зростання, якості робочих місць і соціального згуртування, для розвитку інновацій та посилення європейської ідентичності і активного громадянства. Програма підтримує можливості навчальної та академічної мобільності в освіті та для молоді, проєкти та партнерства і розвиток стратегій та співпраці.

Ключові пріоритети Програми у сферах освіти, професійної підготовки, молоді та спорту на 2021-2027 рр.: якість в освіті та підготовці, інклюзія та гендерна рівність, зелені та цифрові трансформації, підготовка вчителів і наставників, вища освіта, геополітичний вимір. Крім цього, продовжується підтримка викладання, навчання та проведення досліджень з питань європейської інтеграції, зокрема щодо майбутніх викликів і можливостей ЄС в межах напряму Жан Моне. Проєкти подаються через 2 платформи ЄС залежно від конкурсів: FTOP та E+&SC.

Програма 2021-2027 рр. є більш «зеленою», цифровою та інклюзивною для всіх категорій населення без вікових обмежень і популяризує активнішу участь молоді в демократичному житті суспільства. Можливості відкриті для різних типів організацій. Особи можуть подаватись індивідуально на конкурси грантів і долучатися до проєктів, які виграють різні організації.

Більше інформації за посиланням: https://erasmusplus.org.ua/news/konkursy-programy-yes-erazmus-2023-r-opublikovano/?fbclid=IwAR2wfwjiir5qDmnDFc5s-SDFGF8VYwHugnQnU2UUxVQx9pahaCnzZLm9Jpk