Upcoming Opportunities №9

Стипендія Darmasiswa 2023-2024, Індонезія

Darmasiswa – це річна стипендійна програма, яку уряд Індонезії пропонує для вивчення індонезійської мови, мистецтва, музики, культури та іншого у 68-и ЗВО країни. 

Основною метою програми Darmasiswa є підвищення й культивування інтересу до мови та культури Індонезії серед громадян інших країн. Програма створена для підвищення взаєморозуміння та зміцнення культурних зв’язків між різними націями. 

Щомісячна допомога, яку отримуватимуть студенти становить 2 600 000 IDR (~170 USD). Окрім цього, студентам покриваються витрати на проживання і транспорт. 

Вимоги до учасників програми: 

  • вік учасників: 18-27 років;
  • підтвердження рівня володіння англійською мовою (сертифікат TOEFL/TOEIC/IELTS тощо);
  • повна середня освіта або її еквівалент;
  • задовільний стан здоров’я, що підтверджується медичною довідкою; 
  • громадяни, що НЕ працюють та НЕ навчаються в Індонезії. 

Для подачі заявки, студенти повинні зареєструватись та подати документи на офіційному вебсайті Darmasiswa за посиланням: https://apply.darmasiswa.kemdikbud.go.id/

Дедлайн реєстрації на онлайн-платформі: 7 квітня 2023 р. 

Більш детальна інформація щодо програми знаходиться на сайті програми: https://darmasiswa.kemdikbud.go.id/


Конференція «Соціальні аспекти ринкової економіки. Сталість та економіка охорони здоров’я», Республіка Польща

Конференція відбудеться 20-21 квітня 2023 року на факультеті права та економіки Гуманітарно-природничого університету імені Яна Длугоша в Ченстохові, Республіка Польща. 

Конференція має стати спробою відповісти на зростаючий інтерес до мультидисциплінарного підходу до питань, що виникають із соціально-економічних умов і в дуже широкому аспекті сталого розвитку.

Вона буде зосереджена на важливих постпандемічних питаннях, з особливим наголосом на нерівнсть у доступі до медичних послуг, що є результатом соціально-економічного статусу окремих соціальних груп.

Іншим питанням, яке стане предметом конференції, буде оцінка стану впровадження заходів у сфері сталого розвитку в усіх його аспектах у Польщі на фоні інших країн, особливо щодо соціальних цілей. Онлайн-участь у конференції є безкоштовною. 

Подати заявку на конференцією можна за посиланням: https://sagr.wpie.ujd.edu.pl/registration

З аспектами конференції, можливістю очної участі, друком публікації та іншими питаннями, просимо звернутися за посиланням: https://sagr.wpie.ujd.edu.pl/event


Командне волонтерство, Фінляндія

Приймаюча організація – молодіжний центр Villa Elba. Команда волонтерів проєкту “Smells like greenspirit” буде сформована з 10 учасників, які допомагатимуть піклуватися про навколишнє середовище та просувати сталий спосіб життя, виконуючи різні фізичні та практичні завдання. 

Вимоги:

  • вік 18 – 30 років;
  • зацікавленість і вмотивованість;
  • знання англійської мови.

Проєкт фінансуватиметься за рахунок Європейського Корпусу Солідарності. Витрати на проїзд покриваються на 100%. Проєкт покриває харчування, проживання, страхування, кишенькові витрати.

Умови роботи:

  • волонтер працюватиме 5 днів на тиждень, приблизно 35 годин; 
  • робочий час зазвичай з 8 до 16 включно з обідньою перервою, але іноді час роботи може змінюватися в залежності від заходів, в яких будете брати участь ( але у цьому випадку волонтери отримують вільний час в інші дні тижня).

Щоб подати заявку, надішліть резюме та мотиваційний лист (файл pdf, англ.) на електронну пошту evs@ngo-stella.org з назвою “ESC Smells like green spirit” у темі листа. На наступному етапі приймаюча фінська організація буде проводити інтерв’ю з кандидатами.

Дедлайн: 5 квітня 2023 року

Більше детальної інформації за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1LohLnfwyu_VXp1wBfGyjkHitYGYl5yvM/view?fbclid=IwAR16QkrvydNGevmz56OPthl0tFLOSpVzOlP7PLKRaogiDaCdMaOOpGnnF_o 


Програму Ulam NAWA для науковців, Республіка Польща

Національне агентство академічних обмінів (пол. NAWA) запрошує науковців із закордонних навчальних закладів із кандидатським ступенем на стажування в Польщі в рамках Програми імені Станіслава Уляма. Заявку можуть подати дослідники, які представляють різні галузі науки.

Програма Ulam NAWA передбачає приїзд до польських вищих навчальних закладів та науково-дослідних інституцій досвідчених науковців. Передбачається, що вони активно долучаться до наукової діяльності цих інституцій, зокрема до реалізації дослідницьких проєктів та навчального процесу. 

У рамках програми NAWA пропонує гранти для науковців, які репрезентують усі галузі науки і походять із різних країн світу, зокрема для польських науковців, які працюють за кордоном. Це уможливить налагодження та поглиблення міжнародних контактів між польськими й закордонними інституціями.

Програма передбачає приїзд до Польщі з метою:

  • реалізації наукових досліджень;
  • проходження стажування;
  • отримання матеріалів для досліджень або наукових публікацій.

Перебування іноземних науковців у Польщі може тривати від шести до 24 місяців. Учасник програми отримає на цей період щомісячну стипендію розміром 10 тис. злотих та кошти на покриття видатків на приїзд. 

Прийом заявок на Програму імені Станіслава Уляма триватиме до 15:00 (за польським часом) 22 травня 2023 р.

Подати заявку та додатки можна англійською мовою (допускається подання копії диплома кандидата наук польською або латинською мовою) лише в електронній формі через сайт NAWA: https://programs.nawa.gov.pl/login.

Із детальною інформацією про Програму імені Станіслава Уляма та зразками документів можна ознайомитися за посиланням: https://nawa.gov.pl/naukowcy/program-im-ulama.