СНУ імені Лесі Українки продовжує реалізацію проекту «Еразмус+»

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки підсумував перші результати трирічного проекту «MILETUS – розвиток потенціалу студентської мобільності у вищих навчальних закладах Сербії та України», що фінансується Європейським Союзом за програмою «Еразмус+», напрям КА2. Від СНУ керівником проекту є ректор, професор Ігор Коцан.

Цьогоріч 24 листопада відбулася чергова вебінарна зустріч наглядового комітету проекту, членами якого є представники ВНЗ із Данії, Німеччини, Італії, Сербії та України, серед присутніх також працівники Міністерства освіти і науки України та Міністерства освіти, науки і технологічного розвитку Республіки Сербія.

Мета заходу – обговорення результатів першого року реалізації проекту і планування покрокових інструкцій для реалізації наступних заходів у рамках робочих пакетів заявки.

Зокрема, важливу увагу було приділено практичним аспектам реалізації завдань проекту: зовнішня та внутрішня оцінка якості отриманих результатів, публікація Newsletters, проведення опитування роботодавців, цільових груп та оцінка якісно-кількісного потенціалу бібліотек, змістовне наповнення концепції імплементації віртуальної мобільності; так і технічній стороні: завершення процедури реєстрації в Міністерстві економічного розвитку та торгівлі й отримання реєстраційної картки проекту.

Нагадаємо, що СНУ імені Лесі Українки увійшов до числа українських вишів, які реалізовують проект MILETUS у рамках програми «Еразмус+» у гроні партнерів з Німеччини (Гамбурзький технологічний університет – координатор проекту), Італії (Політехнічний університет), Данії (Університет міста Ольборг), Сербії (Університет Нови Сад, Університет Ніс, Університет Сінгідунум, Міністерство освіти і науки Сербії), України (Миколаївський аграрний університет, Національний університет «Києво-Могилянська Академія», Приватний вищий навчальний заклад Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія», Міністерство освіти і науки України).

Проект MILETUS спрямований на підвищення потенціалу вишів Сербії та України у сфері розвитку мобільності студентів задля покращення працевлаштування випускників і якості наукових досліджень аспірантів. Заходи також передбачають оновлення матеріально-технічної бази університетів-партнерів, тренінги для викладачів та адміністративного персоналу, проведення двох наборів віртуальної мобільності магістрів й одного набору реальної мобільності для аспірантів.

Загальний бюджет проекту становить 953 973, 80 євро. Проект триватиме три роки – з 2016 до 2019 р. Детальніша інформація про проект міститься на офіційній веб-сторінці.