ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ КУЛЬТУРНОГО РОЗМАЇТТЯ В ІМ’Я ДІАЛОГУ ТА РОЗВИТКУ У ВНУ ІМЕНІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

іноземці

21 травня вперше у Волинському національному університеті імені Лесі Українки відзначили Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development). Захід організував відділ міжнародних зв’язків за участі іноземних студентів, ректора Анатолія Цьося й проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Лариси Засєкіної. 

іноземці
іноземці

Мета проведення заходу – усвідомлення людьми цінності та важливості культурного розмаїття, зростання глобального рівня обізнаності про важливість міжкультурного діалогу, різноманітності й інтеграції. 

конференція

У межах свята іноземні студенти Університету з Конго, Індії, Гани, Сенегалу, Нігерії представили культуру та традиції своїх країн; презентували фото- та відеоматеріали національних символів і визначних місць; поділилися досвідом перебування в Україні, зокрема в Луцьку; поспілкувалися з українськими студентами про міжкультурне взаєморозуміння. 

іноземці
іноземці

Наступного дня, 22 травня, за сприяння ректора ВНУ імені Лесі Українки Анатолія Цьося відбулася екскурсійна поїздка до Львова. Студентам було представлено коротку туристичну програму. Під час екскурсії молодь ознайомилася з найцікавішими архітектурними об’єктами й історією міста. 

іноземці
іноземці