Upcoming Opportunities №16

Youth4Regions: програма для студентів та молодих журналістів

Програма надає можливість відвідати Брюссель для студентів журналістики й молодих спеціалістів сфери, дізнатися про політику ЄС у різних регіонах, познайомитися з відомими журналістами та взяти участь у прес-поїздках. Організатори забезпечать акредитацію на події та покриють витрати на проживання, харчування та доїзд. Подорож триватиме з 7 по 13 жовтня.

Запрошуються учасники, які:

  • цікавляться політикою ЄС у своєму регіоні;
  • у віці від 18 до 30 років;
  • навчаються на факультеті журналістики або мають до двох років досвіду у цій сфері;
  • ніколи раніше не брали участь в Youth4Regions.

Для участі потрібно: заповнена заявка, резюме, стаття об’ємом від 2500 до 6250 слів або фото чи відеорепортаж на 2-3 хвилини про проєкт, що фінансується ЄС, окрім навчальних проєктів Erasmus+. Ваша робота повинна висвітлювати тему «Навичок».

Дедлайн – 10.07.2023.

Детальніше за посиланням: https://houseofeurope.org.ua/opportunity/517?fbclid=IwAR1vt1NG8aF4VurW1NaL8w_F2-aSj76UQKCks04ESvMc-8irApG272Y0DCM


Конкурс проєктів в рамках мікрогрантової програми для відбудови молодіжної політики

В рамках конкурсу 3 молодіжні ініціативи отримають по 125 тисяч гривень на розвиток свого проєкту, спрямованого на залученість молоді до розвитку молодіжного сектору України, а також відновлення і посилення молодіжної політики.

Ви можете взяти участь, якщо:

  • ваша організація була зареєстрована в Україні мінімум за 6 місяців до подачі заявки;
  • ви представляєте українську неприбуткову організацію громадянського суспільства, молодіжний центр різних типів власності (для комунальних обов’язкова подача разом із партнерськими організаціями);
  • ваша ініціатива спрямована на посилення вже наявних проєктів/ініціатив або на створення нових.

Тематика конкурсу включає наступне, але не обмежується: залучення молоді до відновлення; відновлення молодіжної політики на місцях; залучення ключових гравців до відновлення молодіжної політики; підтримка та адаптація молоді на нових місцях; психологічна підтримка.

Дедлайн – 4.07.2023.

Детальніше: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScOwri1K5mxuxShsRMQHdB2etqaFaPso_sS2Z5HcVZL6MJrYg/viewform?pli=1&fbclid=IwAR3X-JBHsPl9gROg95ESbfRyStyo9AQTCDw95ejdrRqgxAoR85bgoiD_RTU


Конкурс партнерств від ЮНІСЕФ та МАН

Відкрито конкурс пропозицій організацій громадянського суспільства щодо реалізації спільної програми із Малою академією наук України. Молодіжна програма ЮНІСЕФ зосереджена на розвитку навичок молодих людей для підвищення їхнього добробуту, розвитку критичного мислення, вирішення проблем та заохочення їх стати агентами соціальних змін, які можуть брати участь у процесах прийняття рішень  у своїх громадах. Головна мета –  розширення діяльності з розвитку навичок для дітей та молоді за допомогою різних підходів, таких як: пересувний науковий музей, бібліотеки та інші культурні заклади у віддалених районах/громадах, використовуючи при цьому методологію людиноорієнованого дизайну програми UPSHIFT. Цей конкурс спрямований на реалізацію таких можливостей через забезпечення доступності науки, інновацій, участі молоді через мобільний формат у бібліотеках і культурних просторах віддалених громад. Очікується, що партнер розвиватиме наукове мислення та навички молоді, а також посилюватиме підтримку “рівний-рівному” на платформі громадських просторів для забезпечення сталості та утримання молоді у своїх громадах.

Для того аби подати заявку:

1) зареєструйтеся на порталі https://www.unpartnerportal.org і заповніть ваш профіль;

2) знайдіть можливість “Popularization of Science learning through the UPSHIFT methodology“;

3) завантажте, заповніть та подайте Concept note вашої пропозиції.

Дедлайн – 6.07.2023

Деталі: https://www.prostir.ua/?grants=konkurs-partnerstv-vid-yunisef-ta-man&fbclid=IwAR1Prf1BLel4p80i_l-fd9VmQALwJGVMVBgRpdqIyhLY4g8RkMyDd7L4gKI


Конкурс субгрантів для сталого розвитку громад

Громадська організація «ДІКСІ ГРУП» запрошує зацікавлені громадські організації до участі у конкурсі субгрантів в межах проєкту “Інтеграція сталого розвитку в Україні відповідно до Європейського зеленого курсу”, що реалізується за фінансової допомоги Європейського Союзу.

Проєкти мають відноситися до однієї з наступних тематичних категорій:

– розвиток інфраструктури для цілей зеленої трансформації чи зеленої відбудови громади;

– циркулярна економіка, включаючи поводження з відходами;

– озеленення та адаптація до зміни клімату.

Очікується, що заявники нададуть: чіткий опис проєкту, обгрунтування його взаємозв’язку із потребами громади, а також принципами і цілями ЄЗК, строки та умови виконання проєкту, очікуваний бюджет із основними пунктами витрат а також за потреби лист погодження проєкту від органів місцевого самоврядування громади.

Очікувана тривалість проєктів від 3 до 6 місяців. Оптимально – до 4-х місяців.

Можлива сума субгранту у гривневому еквіваленті від 1000 до 3 000 євро.

Дедлайн – 02.07.2023, 18:00.

Деталі: https://dixigroup.org/dixi-group-ogoloshuye-konkurs-subgrantiv-dlya-stalogo-rozvytku-gromad/?fbclid=IwAR2JBZPz6LfxUxS-Z73RtAilm8Vx346ysAlw9l9MLbOEJj91F77_VDm-vDg


Конкурс проектів спрямований на надання підтримки молодим людям, які мають проблеми з психічним здоров’ям

Конкурс зосереджується на проєктах, спрямованих на вирішення проблем психічного здоров’я вразливих молодих людей (віком від 15 до 24 років), які страждають на проблеми психічного здоров’я. Фонд прагне створювати позитивні зміни в громадах і пропонуватиме гранти некомерційним та неурядовим організаціям. UCB Community Health Fund надасть гранти на загальну суму 2 мільйони євро.

Некомерційні та неурядові організації мають відповідати таким критеріям:

  • Цільова аудиторія: молодь віком від 15 до 24 років;
  • Сфери уваги: ​​проблеми психічного здоров’я та пов’язані з ними проблеми;
  • Сума гранту: організації можуть запитувати гранти від €30 000 ($36 000) до €50 000 ($60 000).

Дедлайн – 03.07.2023

Детальніше: https://kbs-frb.be/en/2023-ucb-community-health-fund-call-support-projects?fbclid=IwAR06NbhHQtCT114i0YMt6PcXqV47lVnzyvjA6-K482ULlPV_1uHJxFRXUaU


Програма середніх грантів IKI Medium Grants

Програма фінансування середніх грантів IKI спрямована на неприбуткових учасників громадянського суспільства. На момент першої виплати призначеного гранту організація-виконавець повинна мати постійне комерційне представництво, філію чи іншу установу, яка обслуговує діяльність одержувача гранту в Німеччині. Ці організації повинні вступити в партнерство з однією або двома місцевими організаціями-виконавцями, розташованими в країні або регіоні, що реалізує проект. Середні гранти IKI підтримують проєктну діяльність, спрямовану на інноваційні внески знизу вгору для реалізації Паризької угоди та Конвенції про біологічне різноманіття. Для цього щороку встановлюються різні пріоритети фінансування, на які зацікавлені сторони можуть подати заявку з інноваційними проєктними ідеями.

Процедура відбору проходить у два етапи. На першому етапі подаються ескізи проєкту. Після позитивної оцінки комплексні проєктні пропозиції розробляються на другому етапі процедури.

Фінансування доступне для некомерційних організацій громадянського суспільства (неурядових організацій, асоціацій, фондів, аналітичних центрів) та наукових установ (університетів та науково-дослідних установ), а також неприбуткових компаній.

Грант передбачає фінансування від 300 000 до 800 000 євро. Передбачена тривалість проєктів – 2-3 роки.

Дедлайн – 04.07.2023.

Деталі: https://www.international-climate-initiative.com/en/find-funding/medium-grants/?fbclid=IwAR2wghGmaGeZUoE9RGK-GzvC8x7PIAb1Fl9L1D37VxS0bWMQ-mNsunhVZQA