Дайджест можливостей #3

Стипендії уряду Франції на навчання у магістратурі та аспірантурі
Це можливість поїхати до Франції, щоб отримати ступінь магістра або захистити дисертацію під керівництвом одразу двох науковців — з Франції та України. Стипендія покриє перебування й гарантує куратора, що допоможе з організаційними питаннями. Магістратура триває від п’яти до дев’яти місяців. Аспірантура передбачає три наукові стажування у Франції тривалістю по три місяці. Щомісячна стипендія: для магістрів — 700 євро, для аспірантів — 1415 євро. Ви можете податися на конкурс, якщо: вам до 30 років; у вас є громадянство України; ви маєте диплом про вищу освіту українського навчального закладу.
Дедлайн: 13 лютого 2022.
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/306

Fixing the Future: конкурс ініціатив, що змінюють світ на краще
Конкурс ініціатив, що пропонують рішення для позитивних змін у сферах освіти, харчування, охорони здоров‘я, клімату, культури, соціального сектору, технологій, економіки тощо. Ви можете податися з інноваційною ідеєю або проєктом, що вже існує. Серед винагород — участь у тренінгах, презентаціях, менторських сесіях та нетворкінгових подях Міністерства закордонних справ Австрії, Віденської академії мистецтв, Віденського центру архітектури і Технічного університету Граца. Також проєкти з усього світу будуть опубліковані на інтерактивній мапі
Дедлайн: 31 грудня 2021.
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/186

Волонтерство у молодіжному центрі «MES» у Литві
Це можливість для молодих людей які бажають дізнатися більше про молодіжну політику в Литві та приєднатися до команди молодіжних працівників.Вільнюський відкритий молодіжний центр «MES» є одним із найбільших відкритих центрів молодіжної роботи в Литві.  «MES» має 7 приміщень по місту Вільнюс, де молодь може проводити своє дозвілля в безпечному місці. Основною метою організації є знайомство з молоддю та задоволення її потреб. Волонтерська програма триватиме протягом року – 01.02.2022 – 31.01.2023. 
Дедлайн: 19 грудня 2021.
https://unistudy.org.ua/meslt/

Стипендії на дослідження у Румунії для кандидатів і докторів наук з гуманітарних та соціальних дисциплін
Можливість для кандидатів та докторів наук здійснити дослідницький візит до Бухаресту на академічний рік або семестр, та отримувати стипендію 850 євро. Стипендіати повинні працювати над своїми науковим проєктом та брати участь у наукових заходах, організованих приймаючим університетом. Очікується, що по завершенню періоду перебування стипендіати представлятимуть дослідницьку роботу, що виконувалась за період перебування. Стипендії відкриті длядослідників усіх галузей гуманітарних та соціальних наук.
Дедлайн: 10 січня 2022.
https://unistudy.org.ua/nfc/

Стипендії на дослідження в Австрії: гуманітарні та соціальні науки
Можливість для молодих українських науковців пройти стажування в Інституті гуманітарних наук у Відні. Пів року ви будете отримувати стипендію і працювати над своїм дослідженням. Стажування відбудеться в період між вереснем 2022 року та червнем 2023 року. Ви можете податися на конкурс, якщо: вам до 30 років; ви зараховані на PhD-програму з гуманітарних чи соціальних наук або нещодавно отримали ступінь PhD в цих галузях;  у вас є громадянство України. Проживання в Україні буде перевагою.
Дедлайн: 31 січня 2022.
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/302?fbclid=IwAR34CkLMLMcB44GmWkJt0RsbFt7VLtS-VUJFbxzALypjqsD-fWcGtTAJYlE