Дайджест можливостей #4

Наукове стажування в Польщі в рамках нагороди імені Івана Виговського
Це можливість пройти науково-дидактичне стажування у вузах Польщі для науковців в галузі гуманітарних наук. Ви отримаєте можливість пройти річне наукове стажування, відвідуючи по черзі шість польських університетів, проводячи лекції на теми, пов’язані з історією або сучасністю України та регіону, польсько-українськими відносинами, а також займатися власною архівною та дослідницькою роботою. У рамках нагороди організатори пропонують також 4-місячні дослідницькі стажування у двох польських університетах для кандидатів у галузі соціальних, точних, економічних, технічних, аграрних наук і бібліотекознавства. Стажування передбачає отримання стипендії 3500 злотих на місяць для докторів наук та 2500 злотих на місяць для кандидатів наук та магістрів. 
Дедлайн: 15 лютого 2022.
https://studium.uw.edu.pl/nagrodystaze/nagroda-im-iwana-wyhowskiego/nabor-do-nagrody-im-iwana-wyhowskiego/

Media Futures: акселератор для стартапів та митців
Можливість реалізувати інноваційний проєкт, який допоможе людям осмислено споживати інформацію в інтернеті. Ви можете отримати до 30 000 євро на мистецький проєкт, до 65 000 євро на технологічний проєкт, до 120 000 євро на проєкт на стику цих напрямів. Media Futures профінансує ідею та впродовж пів року забезпечуватиме технічну і юридичну підтримку. Ви можете отримати нові знайомства з потенційними інвесторами, промоцію вашого проєкту на тематичних подіях та в спільнотах ЄС відвідати тренінги з пітчингу, соціальних інновацій, аналітики та візуалізації даних, залучення фінансування.
Дедлайн: 28 січня 2022.
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/313

Стажування в Німеччині для представників медіа, культури, громадського сектору
Це можливість підтримки професійних стажувань українських спеціалістів у Німеччині. Програма забезпечує щомісячну стипендію 550 євро і покриває витрати на подорож та перебування. На основі заявки організатори підбирають німецьку організацію, в якій ви зможете працювати від двох до трьох місяців безпосередньо в Німеччині, або в онлайн-форматі, залежно від ваших побажань та ситуації з COVID-19. Стажування можна пройти у таких сферах: політика і суспільство; медіа і культура; права людини і розбудова миру; сталий розвиток; цифрове громадянське суспільство; громадська і громадянська освіта; кліматична справедливість.
Дедлайн: 31 січня 2022.
https://houseofeurope.org.ua/opportunity/311

Програма «Дослідження. Освіта. Резиденції. Стипендії» від УКФ. Лот 2. Освітні програми
Ця можливість передбачає фінансування проєктів розробки та апробації освітніх програм підвищення кваліфікації педагогічного складу закладів середньої та вищої мистецької освіти; розробки та впровадження освітніх проектів із залученням міжнародних експертів; імплементація міжнародних навчальних програм та стандартів; розробка та впровадження освітніх програм для фахівців технічних спеціальностей у сфері культури (зокрема реставраторів архівних, музейних, бібліотечних, фільмових (аудіовізуальних) матеріалів). Заявниками можуть бути юридичні особи всіх форм власності або фізичні особи-підприємці, що мають відповідний досвід діяльності.
Дедлайн: 31 січня 2022.
https://ucf.in.ua/m_lots/61974ffb0137114ab238db42

Програма «Дослідження. Освіта. Резиденції. Стипендії» від УКФ. Лот 4. Стипендії 
Це можливість для громадяни України, що досягли віку 18 років та провадять свою професійну діяльність у відповідних секторах культури та креативних індустрій, в т.ч. студенти профільних ВНЗ. У рамках лоту підтримуються всі сектори культури та мистецтв: аудіовізуальне мистецтво; візуальне мистецтво; аудіальне мистецтво; перформативне та сценічне мистецтво; культурна спадщина; літературна справа; культурні та креативні індустрії. Програма спрямована на підтримку індивідуальної активності в межах України та/або за кордоном: підтримку індивідуальної мистецької діяльності; участь в літніх школах або навчання на сертифікованому освітньому курсі (в т.ч. онлайн); стажування або інший різновид підвищення кваліфікації (в т.ч. онлайн); участь у конференціях, форумах, майстер-класах (в т.ч. онлайн); участь у резиденціях, мистецьких та дослідних лабораторіях; безпосередня участь у профільних знакових подіях ‒ фестивалі, форуми, ярмарки, виставкові проекти тощо;  проведення наукових досліджень чи іншої пошуково-підготовчої роботи в архівах, бібліотеках, музеях.
Дедлайн: 31 січня 2022.
https://ucf.in.ua/m_lots/6197520585964e36980293b2

Конкурс «Новітній інтелект України»
Можливість для молодих українських дослідників віком до 30 років. Щоб стати учасником конкурсу та мати можливість отримати грошові премії до 8000 грн., необхідно подати конкурсну роботу на одну із запропонованих тем соціально-гуманітарного спрямування. Метою конкурсу є залучення інтелектуального потенціалу молодіжного середовища до формування стратегії розвитку України, вироблення конкретних пропозицій та рекомендацій органам влади та громадянському суспільству щодо  напрямків вирішення соціальних та гуманітарних проблем сучасної України. Тему свого дослідження конкурсант самостійно обирає або, виходячи із власних професійних наукових інтересів, або із запропонованого організаторами тематичного переліку.
Дедлайн: 31 грудня 2021.
 https://www.prostir.ua/?grants=tryvaje-pryjom-zayavok-na-konkurs-novitnij-intelekt-ukrajiny&fbclid=IwAR3hJIrolyp_rE7S7gyq1YNi0ecE1eU48fAPJxAz1KzPG5wBC0qMCBCJ8cY