Дайджест можливостей #5

Відкрито конкурс грантових заявок Вишеградського Фонду у за напрямком «Visegrad+ Grants». Проєкти повинні бути спрямовані на розвиток значної співпраці та забезпечувати активну участь принаймні 3 країн V4 та 1 суб’єкта з регіону Східного партнерства або країн Західних Балкан, незалежно від заявника. Щоб подати заявку, ваш проєкт має відповідати одній з цілей грантової програми із семи основних напрямків, які мають право на фінансування: культура та спільна ідентичність, освіта та розвиток потенціалу, інновації та підприємництво, демократичні цінності та ЗМІ, державна політика та інституційне партнерство, регіональний розвиток, навколишнє середовище та туризм, соціальний розвиток.
Дедлайн подачі заявки – 1.02.2022.
Максимальна тривалість реалізації проєкту – 18 місяців. Гранти покривають до 100% бюджету проєкту.
З детальною інформацією ви можете ознайомитись за посиланням: https://www.visegradfund.org

Конкурс для навчальних закладів у невеликих містах та селах, які прагнуть прийняти в себе мандрівні табори європейської молоді.
Табори європейської молоді – це табори, присвячені цінностям, важливим для європейського та українського суспільств. Цільова аудиторія – підлітки віком від 11 до 16 років. Табори пройдуть під час весняних канікул 2022 року та будуть присвячені інклюзії та толерантності й екології та сталому розвитку. Взяти участь у конкурсі можуть державні, приватні, недержавні заклади освіти та культури. 
Для участі в конкурсі потрібно: мати приміщення для проведення табору, мати досвід роботи з молоддю, бути офіційно зареєстрованою в Україні організацією, мати змогу укласти договір про надання послуг, працювати у населеному пункті, де проживає менше 300 000 жителів, цікавитися темами інклюзії, толерантності, екології та сталого розвитку. Програма таборів європейської молоді впроваджується Французьким інститутом в Україні. 
Більше про конкурс – http://bit.ly/2NG9C35

Конкурс на розробку освітніх програм для таборів європейської молоді: «Вчимося жити разом: я і суспільство» для дітей віком 11-13 років; «Отримувати інформацію та бути проінформованим: свобода слова та ЗМІ» для підлітків віком 14-16 років. 
Взяти участь у конкурсі можуть: приватні організації, приватні підприємці, недержавні організації. Вам потрібно буде розробити програму на кожен день табору, розклад, який включатиме інформацію про тему дня, навчальні й ігрові заходи, долучитися до тренінгів, де ви пояснити освітні програми персоналу таборів та разом з Французьким інститутом в Україні адаптувати освітні програми для застосування. 
Кінцевий термін подачі заявки – 31.01.2022. 
Більше про конкурс – http://bit.ly/2NG9C35

Cтипендії за програмою Лейна Кіркланда.
Стипендіальна програма Лейна Кіркланда реалізується у вигляді двосеместрового навчання в польських університетах та 2-тижневого стажування у державних або ж приватних установах. Стипендія забезпечує безкоштовний доступ до університетських занять, підтримку від академічного радника та фінансове забезпечення у розмірі 18 000 злотих (виплачується 9 частинами протягом 9 місяців).
Ви можете подаватись у таких галузях: економіка та менеджмент,  адміністрування / менеджмент (наприклад бізнес, культура, освіта та охорона здоров’я), державне управління (центральне та місцеве управління), право, суспільні науки (соціальна психологія, соціологія), політологія та міжнародні відносини, охорона довкілля та клімату, безпека та кібербезпека, кризовий менеджмент, політика розвитку та гуманітарна допомога.
Кінцевий термін подання заявок – 1.03.2022.
Детальна інформація про програму та процес подачі заявки за посиланням: https://kirkland.edu.pl/en/scholarship-competition/?fbclid=IwAR33z-zuK3x0WFSLYKfZQWC2i3pdZ2Xz3UnY3gTlrMU1Z5zx91LlcDXS_Ik

Програма «Дослідження. Освіта. Резиденції. Стипендії» від Українського культурного фонду.
Цілями програми є:

  • отримати аналітичні дані, які стали б підґрунтям для вироблення культурних політик на національному, регіональному та місцевому рівнях; 
  • згенерувати нові знання про споживачів культурного продукту та стан розвитку ринку культури та креативних індустрій;  
  • підтримати створення освітніх програм для вдосконалення мистецької освіти в Україні (формальної і неформальної); 
  • підтримати створення в Україні арт-резиденцій для поширення новітніх мистецьких практик, інтернаціоналізації українських культурних проектів та залучення міжнародних менторів і митців до створення культурних продуктів в Україні.

У рамках конкурсної програми доступні лоти:  «Дослідження в сфері культури», «Освітні програми», «Резиденції», «Стипендії».
Подача проєктної заявки на конкурс можлива до 31.01.2022 (до 18.00 за київським часом).
Детальна інформація за посиланням: https://ucf.in.ua/m_programs/6193b4908d130c1f361288b3