Дайджест можливостей #6

Відкрито прийом заявок на участь у конкурсі проєктів у рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю у 2022 році від Міністерства молоді та спорту України. Бути учасниками конкурсу можуть інститути громадянського суспільства, заклади освіти, комунальні установи, які працюють з молоддю. Проєкти можуть реалізовуватися на територіях України та Республіки Польща незалежно від місця подання заявки та залежно від обраної форми проєкту:

  • молодіжний обмін;
  • молодіжні зустрічі (конференції, тренінги, фестивалі тощо); 
  • інформаційно-просвітницькі проєкти (інформаційні заходи, розповсюдження кращого досвіду через публікації тощо). 

Організації, які подають заявки на участь у конкурсі, повинні мати партнерську організацію з Польщі та надати відомості про неї при подачі документів.
Дедлайн – 28.02.2022, 16:00.
Детальніше за посиланням: https://mms.gov.ua/events/minmolodsportu-ogoloshuye-prijom-zayavok-na-uchast-u-konkursi-na-realizaciyu-proyektiv-u-ramkah-zdijsnennya-ukrayinsko-polskih-obminiv-moloddyu-u-2022-roci?fbclid=IwAR1Zk0uSdxM3oQAyoVoqSkRyOrvqRhOWmBX0QgSXOx9lYjIYBPuU7zblt_E

Оголошено конкурс грантів на проєкти для творчої молоді. Це можливість отримати фінансування від 6 000 до 7 300 євро на втілення ідей, що допоможуть молодим людям, віком від 16 до 25 років проявити себе. Участь у конкурсі можуть взяти культурні та мистецькі організації, що мають ідею захопливого культурного проєкту й шукають фінансування, а також хочуть отримати погляд зі сторони від ментора з ЄС або Великої Британії. Для участі необхідно мати досвід роботи у сфері культури і мистецтва, організація має бути офіційно зареєстрованою в Україні, та мати можливість отримувати грантову допомогу. 
Кінцевий термін подачі заявки – 21.02.2022.
Більше про конкурс за посиланням: https://houseofeurope.org.ua/opportunity/314?fbclid=IwAR184auscn2L7IQerkQw5OKTpJwXo9NvhPHsDgeekG3dADIYmQwjGbfGliM

Media Futures: акселератор для стартапів та митців – це можливість реалізувати інноваційний проєкт, який допоможе людям осмислено споживати інформацію в інтернеті. Ви можете отримати до 120 000 євро на нову технологію, мистецький твір або проєкт на стику цих напрямів. Ви отримаєте технічну і юридичну підтримку, можливість знайомства з потенційними інвесторами, промоцію вашого проєкту на тематичних подіях та в спільнотах ЄС. Це програма для стартапів, мистецьких організацій та митців, які працюють з медіа, візуальним та перформативним мистецтвом. 
Кінцевий термін подачі заявки – 28.01.2022.
Детальна інформація про конкурс: https://houseofeurope.org.ua/opportunity/313

Стажування в Німеччині для представників медіа, культури, громадського сектору. Це програма, що підтримує професійні стажування українських спеціалістів у Німеччині. Це можливість працювати у німецькій компанії від двох до трьох місяців. Програма забезпечить щомісячну стипендію і покриє витрати на подорож та перебування. Стажування можна пройти у таких сферах: політика і суспільство, медіа і культура; права людини і розбудова миру; сталий розвиток; цифрове громадянське суспільство; громадська і громадянська освіта; кліматична справедливість. Ви отримаєте покриття витрат на подорож, страхування, житло та 550 євро щомісяця. 
Ви можете подати заявку якщо: вам від 23 років, у вас гарна письмова і розмовна англійська, ви щонайменше два роки працювали або були волонтером в організації громадського сектору в Україні і можете це підтвердити.
Дедлайн подачі заявки: 31.01.2022. 
Детальніше за посиланням: https://houseofeurope.org.ua/opportunity/311

Щорічна стипендія для українських українських художників і художниць на початку творчої кар’єри. Стипендія не має обмежень щодо медіуму, із яким працюють заявники, чи тематикою робіт. Головна мета — підтримати сучасне мистецтво.  Ви матимете можливість отримувати матеріальну підтримку 6 місяців по 10 тисяч гривень + окремий бюджет (30 тисяч гривень) на реалізацію проєкту на території Музею сучасного мистецтва Одеси з кураторським супроводом. Подаватися можуть як окремі автори та авторки, так і художні групи та колективи. Заявник або заявниця мають працювати у сфері сучасного мистецтва та має бути повнолітнім.
Дедлайн: 21.01.2022. 
Детальна інформація за посиланням: http://msio.com.ua/en/component/content/article/1-latest-news/586-ambassadors-of-culture-scholarship?fbclid=IwAR156fbnw9mS82r-mK2gIhB50qsjxW-qFs72LFhxq3uO_TTVce4fWgvrm9w