Дайджест можливостей #7

Розпочато конкурс спільних українсько-ізраїльських науково-дослідних проєктів на 2022-2023 роки від Міністерства освіти і науки України та Міністерства інновацій, науки і технологій Держави Ізраїль. До участі запрошуються науковці закладів вищої освіти, науково-дослідних установ і підприємств. Проєктні пропозиції приймаються за напрямами:  прикладна математика (топологічні матеріали; прикладна математика в теорії чисел; криптографія; обчислювальна математика); єврейська спадщина (цифрові гуманітарні науки: Єврейсько-українська спадщина та історія). Переможцям виділяється фінансування на один рік із можливістю продовження на другий. 
Дедлайн: 15.03.2022
Детальна інформація:
https://mon.gov.ua/ua/news/rozpochato-konkurs-ukrayinsko-izrayilskih-naukovo-doslidnih-proyektiv

Триває набір на програму для молодих науковців від Центру східноєвропейських студій Варшавського університету уряду Республіки Польща. Стипендії будуть призначені для наукового стажування в польських університетах у період із вересня 2022 р. до червня 2023 р. Перевага надаватиметься кандидатам, які можуть представити певні наукові досягнення та/або підтвердити активну громадську діяльність, чиї досягнення дадуть найкращу можливість використати здобуту в Польщі спеціалізацію у своїх країнах у різних сферах наукового та суспільного життя. Стипендії призначаються для реалізації дослідницького проєкту в рамках наукового стажування. Загальна тривалість стажування та мовного курсу становить 10 місяців. Розмір щомісячної стипендії складає 1500 злотих. За ці кошти стипендіати покривають витрати на проживання, харчування та страховий поліс. Кандидатами на отримання стипендії можуть стати особи віком до 35 років.
Термін подання заявок закінчується 1.03.2022
Детальна інформація: https://studium.uw.edu.pl/event/programy-stypendialne-otwarte/

Відкрито набір громадських активістів та активісток на 4-денний онлайн-тренінг за програмою «Active Citizens» від Британської Ради, що відбуватиметься 5-6 та 12-13 лютого 2022 року на онлайн-платформі Zoom та з використанням інших онлайн сервісів.
«Активні громадяни» – це програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. 
Завдяки проходженню онлайн-тренінгу ви матимете змогу навчитися писати власні проєкти соціальної дії, отримати можливість взяти участь у конкурсі міні-грантів від Британської ради, отримати можливість продовжити навчання на всеукраїнських семінарах і тренінгах Британської Ради.
Заявки приймаються до 31.01.2022
Детальна інформація за посиланнями:

https://euprostir.org.ua/events/177832?fbclid=IwAR18BZAcQQwe_AvfEzKeT2eiDQ_N-haruEbm7jTqz4Ywnd9HNtfOF8hxUzo

Розпочато прийом заявок на отримання державних стипендій на навчання у Китайській Народній Республіці. Відповідно до Угоди між МОН і Міністерством освіти КНР, Уряд КНР надає 37 стипендій на навчання за освітніми рівнями бакалавр, магістр, доктор філософії, а також на мовне стажування. Кандидати мають пройти обов’язкову реєстрацію на сайтах Китайської стипендіальної ради та повинен заздалегідь звернутися до обраного ЗВО та отримати лист-підтвердження про готовність прийняти його на навчання.
Прийом заявок відкритий до 31.01.2022
З детальною інформацією ви можете ознайомитись за посиланням:
 https://mon.gov.ua/ua/news/prijom-zayavok-na-stipendiyi-navchannya-u-kitajskij-narodnij-respublici