Стипендії для іноземних студентів (магістрів), аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів і дослідників у Словаччині

Уряд Словацької Республіки схвалив заснування Національної стипендіальної програми Словацької Республіки (NSP) для підтримки мобільності студентів, аспірантів, викладачів університетів та дослідників.

Претенденти, які мають право на отримання стипендії в рамках НСП:

  1. Студенти:
  2. студенти університетів за межами Словаччини;
  3. студенти другого рівня вищої освіти (магістри) або є студентами, які на момент закінчення терміну подачі заявок вже закінчили щонайменше 2,5 роки навчання в університеті.

Тривалість стипендіального перебування: 1-2 семестри.

Стипендія: 620 євро.

Документи, які необхідно додати до онлайн-заявки на навчання для іноземних студентів:

  • автобіографія;
  • мотиваційний лист;
  • детальна програма навчання (необхідно вказати назву приймаючого словацького вищого навчального закладу, куди був прийнятий заявник, тривалість перебування та дату початку перебування, перелік предметів, які буде вивчати заявник під час його/її перебування та кількість кредитів, які заявник отримає з відповідних предметів);
  • два рекомендаційні листи від викладачів ЗВО абітурієнта;
  • диплом бакалавра, додаток до диплома разом із сертифікатом про державний іспит (за наявності);
  • лист про вступ/запрошення, виданий приймаючим вищим навчальним закладом заявника в Словаччині, із зазначенням періоду перебування.
  • Аспіранти, чия вища освіта або наукова підготовка проходять за межами Словаччини та яких прийнято приватним або державним вищим навчальним закладом або науково-дослідною установою в Словаччині, яка має право виконувати програму навчання для академічної мобільності.

Тривалість стипендіального перебування: 1-10 місяців.

Стипендія: 1025 євро.

  • Викладачі та дослідники, які запрошені на викладацьке/дослідницьке перебування в Словаччині установою, де вони зможть проводити свої дослідження.

Тривалість стипендіального перебування: 1-10 місяців.

Стипендія: 1025-1470 євро.

Дедлайн подачі заявок: 31 жовтня 2023 року (на літній семестр); 

30 квітня 2024 року (на зимовий семестр).  

Більше інформації за посиланням: https://www.scholarships.sk/en/main/programme-terms-and-conditions/foreign-applicants?fbclid=IwAR2lZTwEU8g-BQ7hnHWGRfqnwp0I0s3Ro1-4ac64N3SUCaywRbt3zJDWiAk