Upcoming Opportunities №6

Стипендії Університету Джорджа Вашингтона 

  • Дистанційне навчання (Non-resident Fellowship):

До подачі заявки запрошуються викладачі закладів вищої освіти України та науковці інших установ, тематика робіт яких пов’язана з українознавством та міжнародними відносинами. Кандидати повинні вільно володіти англійською мовою. Внутрішньо переміщеним громадянам України надаватиметься пріоритет.

Тривалість: 12 місяців;

Терміни: вересень 2023 року – серпень 2024 року;

Всього вакансій: 12;

Стипендія: 800 дол. США на місяць;

Кінцевий термін подачі заявок – 17 лютого 2023 року.

Для участі у дистанційному навчанні необхідно надіслати англомовне резюме та заповнити анкету за посиланням: https://bit.ly/3ISodFr. З кандидатами буде проводитися співбесіда у форматі онлайн.

У разі виникнення будь-яких додаткових запитань щодо участі у програмах, IERES пропонує звертатися за роз’ясненнями за електронною поштою: ieresgwu@gwu.edu.

  • Стипендія для молодих науковців (Junior Visiting Fellowship):

До подачі заявки запрошуються молоді українські науковці, які вільно володіють англійською мовою та мають наукову ступінь кандидата наук, тематика наукових робіт яких пов’язана з українознавством та міжнародними відносинами. Обраний кандидат за програмою IERES зможе продовжити наукову діяльність у США протягом 1 року.

Тривалість: 12 місяців;

Терміни: вересень 2023 року – серпень 2024 року;

Всього вакансій: 1;

Стипендія: 60 тис. дол. США;

Кінцевий термін подачі заявок – 17 лютого 2023 року.

Для подачі заявки кандидатам необхідно надіслати англомовне резюме, заповнити анкету за посиланням https://bit.ly/3GNNLks, подати пропозицію щодо наукової роботи та рекомендаційний лист. Відібрані кандидати будуть запрошені на співбесіду у форматі онлайн.

У разі виникнення будь-яких додаткових запитань щодо участі у програмах, IERES пропонує звертатися за роз’ясненнями за електронною поштою: ieresgwu@gwu.edu.

  • Стипендія для старших наукових співробітників (Senior Visiting Fellowship):

Подавати заявки можуть керівники закладів вищої освіти України професорського складу або старші наукові співробітники інших установ, тематика наукових робіт яких пов’язана з українознавством та міжнародними відносинами. Кандидати будуть запрошені терміном на 1 семестр до IERES для проведення наукової роботи та участі в інших заходах Інституту.

Тривалість: один семестр (5 місяців);

Терміни: осінь 2023 року (серпень – грудень) та весна 2024 року (січень –

травень);

Всього вакансій: 2 (по 1 на кожен семестр);

Стипендія: 35 тис. дол. США;

Кінцевий термін подачі заявок – 17 лютого 2023 року.

Для подачі заявки кандидатам необхідно надіслати англомовне резюме, заповнити анкету за посиланням https://bit.ly/3CU5CVI, подати пропозицію щодо наукової роботи та рекомендаційний лист. Відібрані кандидати будуть запрошені на співбесіду у форматі онлайн.

У разі виникнення будь-яких додаткових запитань щодо участі у програмах, IERES пропонує звертатися за роз’ясненнями за електронною поштою: ieresgwu@gwu.edu.


Academy4UA: навчальна програма про європейське право

Це програма для українських студентів магістратури, аспірантів, викладачів та дослідників, які хочуть дізнатися більше про право та політику ЄС.

12 провідних викладачів Гентського університету розкажуть про європейську інтеграцію, відносини ЄС та України, політику у сфері безпеки, торгівлі, прав людини та багато іншого. Навчання пройде з квітня по червень.

Що я отримаю?

  • Три місяці інтенсивного навчання, під час якого ви дізнаєтеся більше про правову систему ЄС;
  • Сертифікат про проходження курсу, який підсилить ваше резюме; 
  • Воркшопи, під час яких ви навчитеся писати грантові заявки та прокачаєте інші особисті навички;
  • Знайомство з колегами з ЄС та України й платформу для обміну досвідом.

Що потрібно для участі:

  • Коротка біографія — до 300 слів;
  • Мотиваційний лист — до 500 слів;
  • Знання англійської мови.

Щоб подати заявку надішліть коротку біографію та мотиваційний лист на електронну пошту: academy4ua@ugent.be

Дедлайн: 20 лютого 2023 року

Більше інформації за посиланням: https://houseofeurope.org.ua/opportunity/461


Програма стажування Світового банку

Програма стажування пропонує високомотивованим особам можливість познайомитися з місією та роботою Світового банку. Стажування дозволяє людям вкласти нові перспективи, інноваційні ідеї та дослідницький досвід у роботу банку, одночасно вдосконалюючи власні навички завдяки практичному досвіду роботи. Стажування доступне на різних відділах, таких як відділ кадрів, комунікації, бухгалтерія тощо. 

Щоб отримати право на стажування, кандидати повинні мати ступінь бакалавра та бути зарахованими на денну програму магістратури або аспірантури. Вільне володіння англійською мовою є обов’язковим. Бажане знання таких мов як французька, іспанська, арабська, португальська, китайська.

Стажування є погодинно оплачуваним, а також, де це можливо, надає компенсацію на витрати на відрядження до 3000 доларів США на розсуд менеджера.

Стажування Світового банку пропонується двічі на рік:

  • Літнє стажування (травень–вересень): період подачі заявок — з 1 грудня по 31 січня кожного року;
  • Зимове стажування (листопад–березень): Період подачі заявок — з 1 по 31 жовтня кожного року.

Дедлайн: 31 січня 2023 рокуБільше інформації за посиланням: https://www.worldbank.org/en/about/careers/programs-and-internships/internship