Upcoming Opportunities №12

Стажування з викладання української мови в університетах/коледжах США

В межах Програми імені Фулбрайта в Україні відкрито конкурс на здобуття стипендій на стажування з викладання української мови (допомога американським викладачам) в університетах/коледжах США тривалістю дев’ять місяців на 2024–2025 академічний рік.

У конкурсі можуть брати участь викладачі-початківці та молоді фахівці віком до 30 років, які спеціалізуються з лінгвістики, української літератури, перекладацьких студій, комунікацій, журналістики, американських студій, викладання англійської мови. Кандидати повинні мати диплом магістра або бакалавра на час призначення стипендії (липень 2024 року).

Вимоги до кандидатів:

– мати українське громадянство; 

– мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії (липень 2024 року);

– на високому рівні знати англійську мову;

– повернутися в Україну на 2 роки після завершення терміну гранту відповідно до вимог візи J-1, що її отримують учасники програм обмінів;

– закордонний паспорт, дійсний до 31 грудня 2026 року.

Термін подання документів – до 30 червня 2023 року.

Більше інформації на сторінці Програми: https://fulbright.org.ua/uk/fulbright-foreign-language-teaching-assistant-program/


Culture Moves Europe: гранти на професійні подорожі для митців та професіоналів культури

Грант передбачає можливість відвідати професійну подію. Відвідайте міжнародний фестиваль театру, представте Україну на книжковому ярмарку, пройдіть стажування у іменитій галереї або придумайте щось інше – маршрут складаєте ви. Поїздка має тривати від 7 до 60 днів. Якщо ви не можете виїхати з України — віртуальна подорож теж варіант. Гранти пропонує Goethe-Institut за фінансування програми ЄС «Креативна Європа».

Ви отримаєте:

– можливість відвідати подію в ЄС, Ісландії, Норвегії, Ліхтенштейні, Албанії, Боснії і Герцеговині, Косово, Чорногорії, Північній Македонії, Сербії, Туреччині, Вірменії, Грузії, Ізраїлі, Палестині або Тунісі.

– до 4 500 євро на житло, харчування та інші витрати, пов’язані з подорожжю. Ви також отримаєте 350 євро на квитки та 80 євро на покриття візових витрат.

– якщо ви плануєте відвідати професійну подію онлайн – 35 євро на участь в онлайн-подіях, рахунок за інтернет тощо.

– додаткове фінансування для людей з інвалідністю.

Це можливість для митців та професіоналів культури, які: мають українське громадянство або посвідку; повнолітні; працюють у сфері архітектури, культурної спадщини, дизайну, дизайну одягу, літературного перекладу, музики, танцю або візуального мистецтва. хочуть поїхати самостійно або запросити до чотирьох колег.

Кінцевий термін подання заявки: 31 травня 2023 року.

Деталі за посиланням: https://houseofeurope.org.ua/opportunity/418



Стипендії імені Фулбрайта для студентів та випускників ЗВО

Відкрито конкурс на навчання в американських університетах від одного до двох років з метою здобуття ступеня магістра. У конкурсі можуть брати участь студенти старших курсів та випускники закладів вищої освіти. Кандидати мають мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії.

Вимоги до кандидатів:

  • мати українське громадянство;
  • володіти англійською мовою на рівні достатньому для професійного спілкування в англомовному академічному середовищі;
  • мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії (у серпні 2024 р.);
  • повернутись в Україну на 2 роки після завершення терміну гранту відповідно до вимог візи J-1, яку отримують учасники програм обмінів.

За умовами гранту для стипендіатів передбачені: оплата навчання в університеті, щомісячна стипендія, медичне страхування, квиток в обидва боки.

Прийом документів здійснюватиметься до 16 травня 2023 року.

Деталі за посиланням: https://fulbright.org.ua/uk/fulbright-graduate-student-program/


Стипендії на навчання в Apple Developer Academy

Це можливість для українських студентів протягом року вивчати програмування та бізнес-управління в Apple Developer Academy в Неаполі. Академія створена для допитливих студентів, які хочуть увійти до однієї з найінноваційніших технологічних екосистем світу та закласти підвалини для кар’єри у сфері розробки застосунків. 

Ви отримаєте можливість пройти річну програму навчання Apple з основ програмування, бізнес-управління, дизайну та маркетингу на базі Неапольського університету імені Фрідріха II в Італії. Передбачено стипендію розміром 7 168,46 євро брутто, якщо ви відвідаєте 80% занять.

Це програма для вас, якщо ви: допитливі та спраглі до нових знань; нещодавно закінчили школу; добре знаєте англійську мову; ніколи раніше не вчилися в Apple Academy.

Кінцевий термін подачі заявок: 29 травня 2023 о 16:00.

Детальніше за посиланням: https://houseofeurope.org.ua/opportunity/506


Міжнародний обмін з питань сталого розвитку

SDG Mediacamp – це можливість для журналістів, блогерів, режисерів та студентів-журналістів долучитися до програми сталого розвитку з наголосом на тематику захисту довкілля.

Ця можливість для вас, якщо ви маєте середній або високий рівень володіння англійською мовою та маєте досвід у журналістиці (незалежно від типу медіа).

За допомогою цього курсу ви зможете створювати транскордонні медіапроєкти та отримати фідбек від журналістів з-за кордону, щоб покращити свої навички та розвиватися професійно.

Проєктом передбачено:

▪️ три навчальні візити до Молдови, Польщі та Німеччини;

▪️ створення журналістського матеріалу за результатами кожного з візитів.

Тривалість проєкту – червень-грудень 2023 року. 

Дедлайн подачі заявок – 23 квітня 2023  року.

Деталі за посиланням: https://vse.ee/sdg_2023

Реєстрація: https://vse.ee/aplic_sdg


Молодіжний обмін “Rebuilding hope and the future” в Румунії

Запрошуємо молодь віком від 18 до 26 років, вмотивованих обмінюватися досвідом, навчатися та долучатися до тематичних дискусій на молодіжний обмін в Бухаресті, який відбудеться з 11 по 18 червня 2023 року.

Враховуючи ситуації, з якими зараз стикається суспільство, молодіжний обмін буде зосереджений на добробуті молодих людей та здатності знаходити ресурси, мобілізувати та створювати зв’язки, щоб відбудувати майбутнє.

Однією з головним цілей обміну є розширення можливості 30 молодих людей з Румунії, Модови, України, Вірмені, Боснії та Герциговини та Чорногорії у визначенні інструментів комунікації та способів їх використання для встановлення зв’язків із місцевою громадою.

Приймаюча організація забезпечує житло, харчування та компенсує витрати на доїзд до місця проведення.

Вимоги до потенційних учасників/учасниць:

  • 18-26 років;
  • достатній рівень англійської мови;
  • біометричний закордонний паспорт;
  • готовність брати участь в підготовці обміну та написати відгук після нього;
  • можливість оплатити внесок учасника/учасниці в розмірі 20 євро.

Дедлайн подання заявок: 25 квітня 2023 року. 

Поспішайте заповнювати анкету англійською мовою за посиланням – https://forms.gle/XdrhuoX9wT9Mox967


Молодіжний обмін “Eurolys – Moving Past Forward” в Італії

Проєкт, що відбуватиметься з 27 червня по 4 липня, спрямований на створення платформи для дискусії й обміну поглядами молоді на минуле, роздумів про нього та будування спільного бачення майбутнього разом.

Проєкт фінансується Європейською комісією через програму Erasmus+. Проїзд (у межах 275 євро), харчування, проживання та заходи повністю покриваються.

Вимоги до учасників: 

  • від 18 до 25 років;
  • знання англійської на розмовному рівні;
  • полюбляєш працювати в команді;
  • зацікавлений/а в темі проєкт; 
  • можливість оплатити внесок учасника/учасниці в розмірі 30 євро;
  • готовий/а до хайкінгу, кемпінгу та інших активностей на природі.

Дедлайн подання заявок: 28 квітня 2023 року. 

Посилання на форму для заповнення заявки: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe9jH3hTsePgy2cH7PONQwfoY3dSfVsgGrZIEn988glkEt7wA/viewform


Проект з професійного розвитку “The Nature of Youth Work” в Грузії

Проєкт, що відбудеться з 20 по 30 червня 2023 року, в м. Бакуріані, Грузія, націлений підвищити якість та охоплення молодіжної роботи, удосконалити базові навички (планування поїздок, безпека та перша допомога, управління ризиками тощо), а також дослідити та культивувати потенціал та цінність використання природи в процесі навчання та розвитку молоді.

Вимоги до учасників: 

  • вмотивована молодь, молодіжні лідери, координатори соціальних ініціатив, представники молодіжних ГО з обов’язковим досвідом молодіжної роботи віком від 18 років;
  • хороший рівень володіння англійською мовою, достатній для участі в проекті;
  • обов’язковий попередній досвід та бажання розвиватися в темах проекту (молодіжна робота);
  • готовність взяти участь у підготовці до проекту та поширювати його результати (ідеї щодо таких проектів вітаються);
  • можливість сплати благодійного внеску відправляючий організації в розмірі 40 євро. 

Проект відбудеться в напіввідкритому форматі. Проживання учасників в перші та останні дні буде в готелі в Бакуріані, всередині проекту – в наметах в національному парку Боржом-Харагаулі. Також в програмі передбачені походи в гори.

Фінансування проекту:

100% витрат на харчування, проживання та переліт (в межах встановленого ліміту 275 євро). Учасники мають самостійно придбати собі квитки, після проекту їх вартість буде відшкодовано. Учасники мають оформити медичне страхування за власний кошт.

Дедлайн подання заявок: 23 квітня 2023 року. 

Посилання на форму для заповнення заявки: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSczuE2u5AyG0R-5xCsL8os45gCECW79F8ooYeckkK7LfIydUQ/viewform?fbclid=IwAR1uG4BPeJYic5MRhbGe5Ry_CeV-h_EpnQAC9v12bX83IHqnfVv1EBSvIbU


Молодіжний обмін “Youth Beyound Borders” в Польщі

Запрошуємо молодь віком від 17 до 23 років до участі в молодіжному обміні, що присвячений попередженню радикалізму та розвитку критичного мислення, який відбудеться в Бешковіце поблизу Гданську, з 24 червня по 5 липня 2023 року.

Тема молодіжного обміну зосереджена на різних соціальних питаннях: культурні відмінності, мовний бар’єр, міжкультурна взаємодія тощо. Учасники/учасниці молодіжного обміну матимуть можливість більше дізнатися про різні культури, традиції та звичаї різних країн-учасниць. Ще однією темою проекту, яка буде представлена, є розвиток критичного мислення, що є важливим аспектом для молоді в сучасному суспільстві.

Приймаюча організація забезпечує житло, харчування та компенсує витрати на доїзд до місця проведення.

Вимоги до потенційних учасників/учасниць:

  • 17-23 років;
  • достатній рівень англійської мови;
  • біометричний закордонний паспорт;
  • готовність брати участь в підготовці обміну та написати відгук після нього;
  • можливість оплатити внесок учасника/учасниці в розмірі 20 євро.

Дедлайн подання заявок: 25 квітня 2023 року. 

Поспішайте заповнювати анкету англійською мовою за посиланням – https://forms.gle/L6eZvBPQMQmmrvVv5