Upcoming Opportunities №13

Конкурс грантів «Мости майбутнього. Німеччина та Польща для України»

Фундація польсько-німецької співпраці оголосила грантовий конкурс «Мости майбутнього. Польща та Німеччина для України» зі спрощеним шляхом фінансування для реалізації польсько-німецько-українських ініціатив.

Подавати заявки можуть польські та німецькі інституції громадянського суспільства, які разом з українською партнерською організацією та/або громадянами України (в еміграції) реалізовуватимуть проєкт підтримки України.

Конкурс спрямований на підтримку ініціатив, що мають на меті:

  • стимулювати діалог, обмін досвідом та передачу знань  щодо довгострокової інтеграції біженців з України та сприяти їх повноцінній активності в нових реаліях;
  • зміцнити структури громадянського суспільства української емігрантської спільноти  в Польщі та Німеччині через інтеграцію в приймаючих країнах, взаємні контакти та нові форми тристоронньої та багатосторонньої співпраці;
  • підтримати увагу та інтерес громадськості до долі біженців з України;
  • продовжити діалог  про перспективи включення вільної та суверенної України в європейські структури та майбутню форму Європи в мирний час тощо.

Можливий формат проєктів – зустрічі, віртуальні або безпосередні заходи в залежності від тематики та цілей. Якщо дозволять міркування безпеки, проекти можуть відбуватися, окрім Польщі та Німеччини, також в Україні.

Проєкти можуть отримати співфінансування в розмірі до  30 000 злотих / 6 500 євро.

Дедлайн подачі заявок: 14.05.2023. Термін реалізації проєкту: до 30.06.2023

Детальна інформація за посиланням: https://granty.org.ua/konkurs-grantiv-mosty-majbutnogo-nimechchyna-ta-polshha-dlya-ukrayiny.html?fbclid=IwAR3YZpqiIE1y1TaFVmJrO1KexXpVbm4wTIGXzk_oU3MCIPiNfXDN8ZZp1Jw


Програма стипендій: «Дистанційні дослідницькі гранти для українських науковців»

Програма спрямована на підтримку українських дослідників, роботу яких було призупинено внаслідок російської агресії.

Гранти фінансуватимуться Європейським Союзом через проєкт «EURIZON H2020» для забезпечення можливості українським дослідницьким групам продовжувати наукову роботу дистанційно, виконуючи дослідницькі проєкти у співпраці з партнерами з європейських наукових організацій. Запропоновані проєкти триватимуть від 6 або 12 місяців. Дослідницькі групи можуть складатися від 2 до 5 (і більше) осіб.

Проєкти можна виконувати дистанційно з будь-якої точки України. Програма стипендій EURIZON надаватиме підтримку у формі дослідницьких грантів лише українським заявникам (не їхнім європейським партнерам).

Кінцевий термін подання заявок: 8 травня 2023 року

Деталі за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/news/startuvala-programa-distancijnih-doslidnickih-grantiv-vid-yes-bez-neobhidnosti-viyizdu-z-ukrayini?fbclid=IwAR2d-K8VJ6aL1iNDD3pbJRic8q76fbljoKN6hRLoMix2BcNzAihLGZ9Kiy4


Impact Challenge: Tech for Social Good – технології для суспільної користі

Impact Challenge: Tech for Social Good – це відкритий конкурс для європейських некомерційних організацій, академічних або дослідницьких установ, громадських організацій і соціальних підприємств, які шукаютьтехнічну допомогу та фінансування для проектів, зосереджених на сталому розвитку, економічних можливостяхабо кібербезпеці.

Уперше під час цьогорічного конкурсу вибрані організації отримають стипендію на додаток до фінансування.Програма надає організаціям команду співробітників Google (інженерів програмного забезпечення, менеджерів із продуктів, дослідників взаємодії з користувачами тощо), які разом із персоналом організації працюють над розробкою масштабованих рішень із тривалим ефектом. 

Проєкт повинен вирішувати суспільний виклик і мати користь для громади. Заохочуються рішення, які відповідально застосовують штучний інтелект, машинне навчання або науку про дані. У разі успіху, необхідно передбачити, як ваш проєкт продовжуватиметься та розвиватиметься за межами підтримки. Пропозиції повинні включати план того, як проєкт буде підтримуватися після завершення програми Google.org Fellowship.

Вибрані організації отримають повну безоплатну підтримку протягом шести місяців від команди стипендіатів Google.org, а також додаткове фінансування.

Дедлайн – 11.05.2023.

Деталі за посиланням: https://impactchallenge.withgoogle.com/techforsocialgood


Міжнародний фонд культурного розмаїття оголошує конкурс проєктів на отримання фінансової допомоги

Міжнародний фонд культурного розмаїття (МФКР) оголошує конкурс проєктів на отримання фінансової допомоги для: державних органів/установ, неурядових громадських організацій (неприбуткові громадські організації, що діють у сфері культури або супровідних галузях), міжнародних неурядових організацій.

Проєкти, які отримають підтримку, мають бути спрямовані на стимулювання структурних змін у суспільстві шляхом:

  • впровадження або розробки політики та стратегій, які мають безпосередній вплив на створення, виробництво, поширення та доступ до розмаїття культурних товарів, послуг та діяльності;
  • зміцнення людського та інституційного потенціалу державного сектору та громадських організацій, спрямованих на розвиток регіональних культурних та креативних індустрій.

Сума фінансування: макс. 100 тис. доларів США.

Період реалізації: 12 – 24 місяці.

Мова подання заявки: англійська чи французька.

Кінцевий термін: 16 травня 2023 року.

Деталі за посиланням: https://mkip.gov.ua/news/8995.html?fbclid=IwAR1JQJ29f3qjnVSU4G_9hN4JTwFZe_S0Fv5ouX4nAEjYdqVUqVFuFT8HUP4


«Стипендія Ейнштейна» від Форуму Ейнштейна та Фонду Віттенштейна

Форум Ейнштейна та Фонд Віттенштейна пропонують стипендію видатним молодим мислителям, які бажають продовжити проєкт у сфері, відмінній від сфери їхніх попередніх досліджень. Метою стипендії є підтримка тих, хто, окрім створення чудової роботи у своїй галузі спеціалізації, також відкритий до інших, міждисциплінарних підходів – за прикладом Альберта Ейнштейна.

Стипендія включає проживання протягом п’яти-шести місяців у садовому котеджі власного літнього будинку Ейнштейна в Капуті, Бранденбург, недалеко від університетів і академічних установ Потсдама та Берліна. Стипендіат отримає стипендію в розмірі 10 000 євро та відшкодування витрат на проїзд.

Кандидати повинні бути віком до 35 років і мати вищу освіту в галузі гуманітарних, соціальних або природничих наук. Заявки на 2024 рік мають надіслати резюме, двосторінкову проєктну пропозицію та два рекомендаційних листи. 

Наприкінці періоду стипендії очікується, що стипендіат представить свій проект у публічній лекції на Форумі Ейнштейна та у Фонді Віттенштейна. Стипендія Ейнштейна не призначена для заявників, які бажають завершити академічне навчання, яке вони вже розпочали. Успішна заявка повинна продемонструвати якість, оригінальність і здійсненність запропонованого проєкту, а також високий інтелектуальний розвиток заявника. Неважливо, чи почав заявник працювати над здобуттям ступеня доктора філософії чи має наразі ступінь доктора філософії. Запропонований проєкт не обов’язково повинен бути повністю завершений протягом часу стипендії, але він може стати початком більш тривалого проєкту.

Дедлайн – 15 травня 2023 року

Деталі за посиланням: https://www.einsteinforum.de/about/fellowship/?lang=en&fbclid=IwAR0GRCwAvsi6GgWQ5D0RYyuaQFuRFpMlbxio4MuCzpGTXYLA2rAiEC9Ofmw