BridgeUSA: Програма обмінів для українських викладачів

Програма передбачає візити учасників до університетів США тривалістю 1 місяць, під час якого українські викладачі та викладачки зможуть здійснювати наукові дослідження, спостерігати за проведенням занять з їхньої дисципліни, розробляти нові курси чи матеріали до курсів, проводити презентації та лекції, досліджувати адміністративні політики та академічну культуру університетів США, а також відвідувати конференції з тематики їхніх академічних галузей.

Більшість українських викладачів здійснюватимуть візити впродовж осіннього семестру 2024 року. В окремих випадках, викладачі зможуть поїхати у приймаючі інституції навесні чи влітку 2024 року. Очікується, що викладачі та викладачки після повернення в Україну, збагативши свій досвід у сфері викладання та проведення досліджень, зможуть допомогти вирішити труднощі, з якими зіткнулися українські освітні інституції у зв’язку з війною, та підсилити зусилля України у відбудові.

Викладачі таких академічних галузей можуть брати участь у конкурсі: сільськогосподарські технології, вирішення конфліктів та досліджень миру, інженерія, інформаційні технології, ментальне здоров’я, педагогіка, та містобудування.

Подати анкету для участі в програмі мають право кандидати, які:

  • є громадянами України та проживають на території України на момент подання анкети;
  • є викладачами або науковими співробітниками, що працюють на повну зайнятість, та мають щонайменше два роки досвіду роботи в університеті;
  • вільно володіють розмовною та письмовою англійською мовою;          
  • демонструють бажання повернутися в Україну після завершення візиту;
  • мають право отримати неімміграційну візу J-1 для учасників програм обміну з США.

Умови участі: повне покриття програмних витрат.

Дедлайн: 29 грудня 2023 року.


Джерело: BridgeUSA: Програма обмінів для українських викладачів – American Councils Ukraine